ȘtiriTech&IT

Pixel 9, așteptat cu trei dimensiuni de ecran

Google schimbă strategia pentru anul 2024, dezvoltând noua serie Pixel 9 în trei versiuni de echipare, modelul cel mai „de jos” pornind cu o diagonală a ecranului mai mică, în speranța de a atrage acea categorie de consumatori rămași dezamăgiți de noua ofertă ZenFone, Galaxy S, sau chiar iPhone.

Cu excepția Google, niciunul dintre marii producători smartphone nu se mai avântă în a lansa telefoane flagship compacte, pe motiv că acestea nu mai sunt cerute de consumatori.

Potrivit zvonurilor circulate din celebra sursă 91mobiles.com, următoarea serie de telefoane pixel va avea trei versiuni:

  • Pixel 9 Pro XL cu ecran de 6,5 inch
  • Pixel 9 Pro cu ecran de 6,1 inch
  • Pixel 9 cu ecran de 6,03 inch

Lăsând la o parte detaliile configurației, avem în față o ușoară reducere a diagonalei ecranului pentru modelul XL, actualul Pixel 8 Pro venind cu un afișaj de 6,7 inch. Dar cum unii utilizatori au decis deja că Pixel 8 Pro este pur și simplu prea mare, Google nu poate decât să răspundă încercând să găsească un echilibru mai bun. Atât Pixel 9 Pro și modelul „vanilla” vor include un sistem cu trei camere la partea din spate, sugerând că așteptarea fanilor pentru un flagship compact cu abilități pentru fotografie sunt până la urmă răsplătite.

Google a folosit ultima dată denumirea ”XL” în anul 2019, însă după generația Pixel 5 terminologia a fost substituită cu denumirea ”Pro”, indicând în principiu același lucru dar cu aluzie la un dispozitiv ceva mai premium. Acum se pare că Google va urma o strategie inspirată de Apple iPhone, suplimentând echiparea Pro și cu o variație XL (Max).

În mod ironic, noua terminologie semnifică de fapt o ușoară reducere, modelul XL având o diagonală a ecranului ceva mai mică decât actualul Pixel 8 Pro (ecran de 6.7 inch). Dar dacă Pixel 9 Pro poate fi mai mic, atunci de ce să nu existe și un Pixel 9 Pro XL cu ecran aproape la fel de mare, eventual compensând prin aspecte cum ar fi un sistem de camere foto mai performant.

Cu multe luni rămase până la momentul lansării oficiale, poate că nu ar trebui să ne agățăm foarte tare de specificațiile Pixel 9. Între timp, Google pare că va lansa și modele intermediare: Pixel 8A și Pixel Fold 2, așteptate nu mai târziu decât următoarea ediție a conferinței Google I/O (2024).

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button