Tech&ITȘtiri

Tot ce știm despre Pixel 7a, smartphone-ul de buget de la Google

În ultimii ani, Google și-a făcut un obicei de a lansa o versiune mai ieftină a ultimului lor telefon, cam la 8-9 luni după lansarea acestuia. Asta înseamnă că, în curând, vom face cunoștință oficial cu Pixel 7a, cel mai noi membru al familiei de telefoane de la Google. Iar cum eu am deja un Pixel 7 Pro de care sunt extrem de mulțumit, am săpat puțin ca să văd toate informațiile știute despre noul telefon de buget, înainte de lansare.

Vreau să încep cu specificațiile, pentru că aici este unul dintre capitolele cele mai interesante pentru un telefon gândit să fie prietenos cu buzunarul. Iar în ajutorul meu sare un leaker de pe Twitter, care a descris în detaliu specificațiile pe care Pixel 7a le-ar putea avea. În plus, avem și câteva poze cu (presupusul) telefon.

În postarea de mai sus am dat de câteva specificații credibile, dar și de una ciudată, așa că hai să le luăm pe rând. La capitolul ecran, Pixel 7a va veni cu un panou OLED de 6,1 inch și o rată de refresh de 90Hz. Cred că putem spune cu certitudine că va fi exact același panou de pe Pixel 7 dacă e să ne luăm după specificațiile identice. Iar ăsta e un lucru bun. Un alt plus este că, spre deosebire de Pixel 6a și al său ecran la 60Hz, 7a va veni cu un ecran fluid la 90Hz.

O altă asemănare între Pixel 7 și 7a este design-ul. Mă rog, zic asemănare, dar realitatea este că cele două telefoane vor arăta aproape identic și va fi foarte greu să le deosebești între ele. Ăsta nu este deloc un lucru rău, ținând cont că design-ul seriei Pixel 7 este chiar reușit din punctul multora de vedere. Dacă ție personal nu îți place însă, viitorul telefon nu va rezolva asta.

Pe partea de chipset, Google Tensor G2 își va face, fără îndoială, apariția. Și în ciuda testelor sintetice în care Tensor G2 rămâne ușor în urma echivalentului de la Snapdragon, în utilizarea din lumea reală lucrurile stau cât se poate de bine. Telefonul meu motorizat de același chipset nu a sughițat niciodată, indiferent de ce i-am aruncat asupra lui.

Acum ajungem la capitolul camerelor, unde vedem o deosebire notabilă față de modelele deja lansate. Atât Pixel 7 cât și 7 Pro folosesc un senzor principal de 50MP, în timp ce se pare că Pixel 7a va folosi un senzor de 64MP de la Sony. Dacă se adeverește, asta ar fi o mișcare ciudată ținând cont de numărul mai mare de megapixeli de pe varianta de buget. Sigur, asta nu se traduce într-o calitate a imaginii mai bună, așa că rămâne de văzut cum vor sta lucrurile.

Cât despre data de lansare, ne putem aștepta să vedem Pixel 7a pe rafturi undeva înainte de vară. Cu siguranță vom afla mai multe despre noul telefon în cadrul conferinței Google I/O care va avea loc pe data de 10 mai.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button