MORE

Pixar pune la dispozitia publicului uneltele pentru a-ti face propiul film!

Cu toate ca se pot trage paralele intre Osmosis Jones si  Inside Out, Pixar sunt un studio de animatie care a facut istorie, oferind publicului o groaza de filme bune… si cateva pe care dorim sa le uitam, filme pe care acum, daca ai aptitudinile necesare, le poti realiza chiar tu, in apartamentul tau.

Pixar, dupa ce la inceputul acestui an au facut public un software pentru „alcatuirea” filmelor, numit Renderman, se pare ca vestile bune pentru tinerii talentati nu se opresc aici, studioul planuind sa ofere gratuit, sub emblema Open Source, codul sursa pentru Universal Scene Description. Un software care ofera mai multor statii de lucru o schema de baza a scenei ce urmeaza sa fie randate, aceasta fiind calculata nu doar de un singur PC, ci de mai multe.

Pentru cei din industrie, este un fel de render farm mai destept, permitand utilizatorului sa dicteze mai multor PC-uri ce ruleaza o aplicatie destinata animatiei, un grafic al scenei ce urmeaza sa se desfasoare, ajutand astfel creatorii de filme animate 3D cu o metoda mai eficienta de realizare a acestora.

Programul a fost promis de Pixar in vara anului 2016, dar anuntul trebuie tratat ca atare; discutam de un program gratuit pentru care trebuie pregatita documentatia, asta pentru ca utilizatorul sa nu se piarda in codul sursa pentru Universal Scene Description

Articole asemanatoare

Back to top button