TECHTech&ITTelefoane

Photoshop CC va fi disponibil pe iPad începând cu 2019

Pentru cei care citesc Zona, această știre nu este decât confirmarea unui zvon care circulă încă de astă vară. Adobe aduce Photoshop CC pe iPad. Stabilit pentru lansare anul viitor, Photoshop CC pentru iPad va aduce motorul Photoshop complet pe linia de tablete Apple.

Photoshop pentru iPad are o interfață de utilizator structurată similar cu aplicația de desktop. Este imediat recunoscut de utilizatorii aplicației, dar este adaptat pentru ecrane tactile, cu ținte mai mari și adaptări pentru tabletă, precum și cu gesturi pentru eficientizarea fluxurilor de lucru. Sunt acceptate comenzile atât prin atingere, cât și cu creionul. Interfața este oarecum mai simplă decât versiunea desktop și, deși același cod Photoshop rulează sub capotă, pentru a se asigura că nu există pierderi de fidelitate, nu toate caracteristicile vor fi disponibile în versiunea mobilă. Prima versiune va conține instrumentele principale, în timp ce Adobe intenționează să adauge mai multe în viitor.

Cloud sync este un element cheie pentru Photoshop pe iPad. Modificările făcute pe iPad vor fi sincronizate în mod transparent cu calculatorul desktop – fără dureri de cap cu conversii sau procese de import / export. Folosind o caracteristică care nu este disponibilă în versiunea iPad ar trebui să fie la fel de simplă ca salvarea fișierului și apoi deschiderea sa de pe desktop, continuând de unde ați rămas.

Adobe construiește și alte aplicații pentru tablete. Proiectul Gemini, care va fi lansat anul viitor, este o aplicație nouă de pictură care simulează pensule, vopsele și materiale reale, precum și interacțiunile dintre ele. Acesta combină grafica de tip raster, desenul vectorial și motorul Photoshop într-o singură aplicație concepută pentru artwork și ilustrații. Utilizarea motorului Photoshop înseamnă că și Gemini se poate sincroniza cu Photoshop pe desktop. Acest lucru permite, de exemplu, un artwork să fie desenat pe iPad cu editarea finală și compoziția făcută pe un computer.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button