ȘtiriTech&IT

Phone Link pentru Windows va avea și opțiune File Manager pentru accesarea wireless a telefoanelor cu Android

Curând vei putea răsfoi colecția de fișiere de pe telefonul cu Android și în modul wireless, folosind aplicația Phone Link și opțiunea File Manager.

Microsoft a decis să adauge în aplicația Phone Link și integrare File Explorer, pe care îl vei putea folosi pentru accesarea wireless a memoriei telefonului. Vei putea vizualiza pozele recente direct de pe telefon, transferându-le către PC doar pe cele care te interesează. Totul va funcționa fără nevoia folosirii unui cablu de date. Singura cerință este ca, pentru a beneficia de viteze optime la transferul de fișiere, ambele dispozitive să fie conectate la aceeași rețea WiFi.

Aplicația Phone Link este probabil cea mai bună soluție pusă la dispoziția utilizatorilor Windows pentru interacțiunea dintre computer și telefoane/tablete cu Android. Poți vedea notificările primite pe telefon, accesa mesajele primite, trimite mesaje sms și chiar răspunde la apeluri telefonice fără să scoți telefonul din buzunar. Desigur, a existat deja suport pentru accesarea wireless a fișierelor de pe telefon, însă limitat la imagini și videoclipuri indexate de pe acesta. Pe scurt, nu exista opțiunea unui manager de fișiere care să-ți permită să vezi direct structura de foldere a telefonului.

Phone Link

Microsoft lucrează la integrarea spațiului de stocare propriu telefoanelor cu Android în file manager-ul Windows. Altfel spus, nu vei fi limitat la o interfață „potcovită” aplicației Phone Link, spațiul de stocare al telefonului apărând ca și partiție separată, la fel ca la folosirea cablului de date USB-C.

Aceasta înseamnă că vei putea accesa toate fișierele ca și cum ai folosi un dispozitiv de stocare extern, deschizând clipuri video folosind VLC (spre exemplu), respectiv poze pentru a le retușa în Adobe Photoshop. Desigur, vei putea folosi operațiuni copy/paste pentru a transfera fișiere către PC.

Odată ce va fi disponibilă într-o versiune viitoare a aplicației Phone Link, rămâne doar să bifezi opțiunea “Show mobile device in File Explorer” în meniul Settings > Bluetooth & devices > Mobile devices > Manage mobile devices, pentru a beneficia de noua funcționalitate. După ce ai bifat această opțiune, Windows îți va cere permisiunea de acces la toate fișierele de pe dispozitive mobile conectate. Pentru a finaliza configurarea, va trebui să accepți o notificare apărută pe ecranul telefonului conectat. De asemenea, este necesar ca aplicația Phone Link să fie instalată atât pe telefonul cu Android, cât și pe PC-ul actualizat la cea mai recentă versiune de Windows 11 disponibilă.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Back to top button