GamingPC&ConsolesTech&IT

Peste jumătate dintre părinți permit copiilor să joace jocuri de 18+

Peste jumătate dintre părinți permit copiilor lor să joace jocuri clasificate 18+ fără supraveghere sau cunoștințe despre joc, potrivit unui studiu recent realizat de Childcare.co.uk.

Eșantionând peste 2.000 de părinți din Marea Britanie, sondajul relevă diferența strictă în percepțiile părinților despre jocuri în comparație cu alte media. 86% dintre părinți au recunoscut că nu acordă atenție restricțiilor privind vârsta la jocuri, în comparație cu doar 23% care au declarat că nu respectă reguli similare pentru filme. Într-adevăr, doar 18% dintre părinți au spus că vor lăsa un copil de 10-14 ani să urmărească un film destinat celor de peste 18 ani.

Studiul a inclus copiii cu vârste cuprinse între 5 și 16, dintre care 53% erau băieți, iar 47% erau fete. Aproximativ trei sferturi (73%) dintre respondenți au fost mame.

Alături de atitudinile părinților față de jocuri, sondajul analizează, de asemenea, schimbările ulterioare în comportamentul copilului. 43% dintre părinți au raportat o schimbare negativă a comportamentului copilului lor după ce au jucat jocuri destinate adulților, în timp ce 22% au afirmat că copiii lor înțeleg sau folosesc limbajul urât împrumutat de la jocurile destinate adulților.

Sondajul vine într-un moment în care jocurile sunt din nou sub lumina reflectoarelor în ceea ce privește modul în care acestea au un impact asupra copiilor, cu popularitatea masivă a lui Fortnite în rândul copiilor, rezultând într-un val masiv de mass-media adunată în jurul acestui joc.

Richard Conway, fondatorul companiei childcare.co.uk, a spus:

Este dificil zilele noastre să controlezi lucrurile la care este expus copilul dumneavoastră, pentru că, dacă copilul dumneavoastră de 10 ani are prieteni care joacă Fortnite, care este evaluat ca fiind un joc de 12 ani, doriți să fie și el inclus în distracție. Cu toate acestea, merită mereu să verificați jocul pentru a vedea dacă este potrivit, decât să-i lăsați mai degrabă singuri pe propriile lor dispozitive.

Ceea ce este interesant este faptul că majoritatea părinților urmează ratingul pentru vârste la filme, dar când vine vorba de jocuri video, aceștia nu sunt la fel de stricți. Este important să ne amintim cât de impresionați sunt copiii; dacă văd comportamentul sau limbajul într-un joc video sau într-un film, pot să-l imite.

Este un set remarcabil de statistici, dar ceea ce ancheta nu dezvăluie este motivul pentru care părinții sunt mai puțin stricți în ceea ce privește monitorizarea ratingurilor de vârstă pentru jocuri. Credeți că toate jocurile sunt pentru copii, în ciuda numărului de pe cutie? Sau credeți că orice material prezentat într-o formă virtuală nu poate fi la fel de rău ca un conținut similar descris de actorii reali dintr-un film? Oricum, nu este surprinzător faptul că violența jocurilor provoacă atât de frecvent isterie publică, dacă părinții își lasă copiii să joace aceste lucruri.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button