Tech&ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

Pentru a sarbatori noua lansare de la Intel, AMD ieftineste Ryzen 9 3900X

Checkmate!

Intel a lansat o noua serie de procesoare, iar asta nu cred ca entuziasmeaza pe cineva; cu atat mai putin pe AMD. Cei din urma au anuntat ca Ryzen 9 3900X va avea parte de o reducere de pret, astfel noul MSRP este de 410$. La acest pret, 3900X reprezinta un pericol enorm atat pentru Core i9-10900K cu 10 nuclee / 20 thread-uri cat si pentru Core i7-10700K cu 8 nuclee / 16 thread-uri.

Ca de obicei, procesoarele Intel sunt plasate pe la aproximativ 500$ pentru i9 si in jur de 400$ pentru i7. Singurul care ar putea reprezenta o oferta buna, ar fi Core i7-10700KF care va costa undeva sub 400 de dolari si vine fara placa video integrata; adica e mai rece si consuma mai putin, teoretic. Totusi, la 410$, Ryzen 9 3900X ar putea fi o oferta mult prea atractiva.

Chiar daca in gaming, Intel reuseste sa isi pastreze inca un avans pe 7% (Core i9 10900K vs Ryzen 9 3900X) datorita frecventei mai mari, in performanta multi-thread AMD inca pastreaza un avans frumusel de 12%, conform Hardware Unboxed. Daca includem in ecuatie si pretul, procesoarele taberei albastre vor avea nevoie de ceva mai mult decat 7% diferenta in gaming ca sa fie o alternativa buna.

Din pacate, nu va pot oferi parerea mea despre noua generatie de radiatoare de cam…. scuzati, procesoare de la Intel, deoarece nu am ce testa. In schimb, va mai arat odata review-ul lui AMD Ryzen 9 3900X ca sa intelegeti cam cat de fortos este si de ce o reducere ar putea sa insemne o problema mare pentru Intel.

Review AMD Ryzen 3900X și 3700X – Mai mari și mai rele

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button