ReviewsPCTECH

Legacy5 de la PC Garage este o soluție modernă, pentru jocuri moderne (review)

Popularitatea gamingului pe PC a crescut enorm în ultimii ani. Pe timpul pandemiei o mulțime de oameni și-au descoperit (sau redescoperit) pasiunea pentru jocuri video și au cumpărat un sistem dedicat acestui hobby. Pe măsură ce am revenit la normalitate, jocurile au rămas niște metode numai bune de petrecut timpul liber, iar numărul celor care adoptă un sistem de gaming a continuat să crească. Și cu o cerere atât de mare, ar fi și păcat să nu aruncăm o privire la câteva dintre opțiunile pe care le avem în acest moment pe piață.

Acestea fiind spuse, astăzi răscolim puțin prin oferta celor de la PC Garage și discutăm despre Legacy5 – un sistem de gaming puternic și arătos care va fi disponibil în cantitate limitată de numai 50 de bucăți. Aruncăm o privire la interior și configurația conține un procesor Intel Core i5-12400F, 32GB de memorie RAM și o placă video NVIDIA GeForce RTX 3070.

Procesorul din cea de-a 12-a generație de la Intel nu este un model neapărat rece, astfel este răcit de un cooler ID-Cooling SE-234-ARGB care face față fără probleme. Placa de bază pe care sunt montate componentele este de la Gigabyte, modelul B660M DS3H DDR4, a două terminație indicând tipul de memorie utilizată. Deși procesorul este capabil să ruleze noul standard DDR5, cei de la PC Garage au ales versiunea mai accesibilă aici. Și să fiu sincer, aș fi făcut același lucru pentru un 12400F.

Procesor Intel Core i5-12400F
Cooler ID-Cooling SE-234-ARGB
Placă de bază Gigabyte B660M DS3H DDR4
Memorie RAM Kingston FURY Beast 32GB
Stocare Kingston NV2 1TB
Placă video Gigabyte GeForce RTX 3070 Eagle OC
Sursă Seasonic 750W 80+ Bronze
Carcasă Fractal Design Pop Air RGB Black

Pe partea de stocare avem un SSD Kingston NV2, un model în format M.2 cu interfață PCIe 4.0. Acesta atinge viteze decente de peste 3.000MB/s la citire și peste 2.000MB/s la scriere, fiind numai bun pentru stocat și rulat cele mai noi jocuri de pe piață. Pe zona de alimentare avem o sursă Seasonic de 750W cu certificare 80+ Bronze, iar toate componentele sunt adăpostite de o carcasă Fractal Design Pop Air RGB.

Carcasa mi se pare un element stand-out al acestui sistem. Panoul frontal este acoperit cu mesh care nu doar că arată bine, dar facilitează și un flux de aer rece constant. În plus, poate că unii nu vor observa, dar partea din față a carcasei se poate înlătura pentru a dezvălui un sertar. Aici poți ține accesorii, șuruburi sau alte chestii, fiind un locaș extra de stocare. Asta da spațiu folosit cu cap.

Un PC de gaming foarte capabil

PC Garage Legacy5 este un sistem puternic, pentru care producătorul a ales să folosească componente din generațiile anterioare de la Intel și NVIDIA. În acest fel au fost salvați bani pe costul de producție, iar piesele care au fost high-end acum doi ani sunt în continuare foarte puternice și astăzi. Așa că am băgat noul sistem într-o sesiune de testare pentru a vedea ce poate.

Test Punctaj
Cinebench R20 4782
Cinebench R23 12447
TimeSpy 12714
FireStrike 26231
Superposition 10844

Începem cu punctajul în Cinebench R20 și R23. Aici, procesorul Intel a punctat binișor, fiind în aceeași categorie de performanță cu modele precum AMD Ryzen 5 5600. Mai departe, puterea combinată a acestui procesor și a plăcii video de la NVIDIA a dus la niște rezultate bune în suita 3D Mark. În TimeSpy avem un total de 12.714 puncte, iar în FireStrike am înregistrat nu mai puțin de 26.231 de puncte.

În tot acest timp, temperaturile nu au scăpat de sub control, astfel am înregistrat un maxim de 58°C pe procesorul de la Intel în full-load. Acesta și-a atins și frecvența Boost de 4.4GHz fără nici o problemă. Placa video este o Gigabyte GeForce RTX 3070 Eagle OC, o distribuție accesibilă care s-a descurcat foarte bine aici. Cu o maximă de 70 de grade, aceasta mai are chiar și ceva headroom pentru overclock, deci va duce ceva timp de-aici înainte.

Sistemul de răcire este format din cooler-ul de pe procesor și cele trei ventilatoare RGB de la Fractal Design care vin incluse cu carcasa. Toate patru venturile sunt sincronizate și luminează în funcție de cum le setezi din softul plăcii de bază. Iluminarea este plăcută și răcirea eficientă. Per total PC-ul este destul de silențios, deci avem un echilibru fain aici.

Dar niciun sistem de gaming n-ar fi complet fără câteva jocuri, nu? Am ales rapid câteva titluri, mai noi și mai vechi, iar rezultatele pot spune că arată foarte bine pentru Legacy5.

Joc Setări Medie FPS
Counter Strike: Global Offensive 1080p, Low 453
Far Cry 6 1080p, Ultra 105
Forza Horizon 5 1080p, Extreme 145
Red Dead Redemption 2 1080p, Ultra 78
Spider-Man Remastered 1080p, Very High 116

Avem o medie de 453 de cadre pe secundă în CSGO, cu setările la Low și rezoluție FullHD. Asta înseamnă că va fi de ajuns chiar și pentru un monitor de 240Hz sau mai rapid. Deci dacă vrei să te joci competitiv, sistemul ăsta are tot ce-ți trebuie. Mai impresionante decât atât sunt rezultatele din jocuri AAA. Am încercat Far Cry 6, Forza Horizon 5, Red Dead Redemption 2 și Spider-Man Remastered, iar în toate am trecut lejer de 60FPS. Mai bine, cu excepția lui RDR2 am avut peste 100 în toate.

Legacy5 de la PC Garage va fi disponibil în cantități limitate

PC Garage Legacy5 s-a dovedit un sistem puternic, echilibrat și arătos, iar acum este timpul să vorbim în numere; cât costă toată distracția și demonstrația de forță pe care am văzut-o aici? Păi, nu mai mult nu mai puțin de 6.000 de lei. Este un preț bun pentru o configurație puternică, care se va descurca de minune în sesiunile de gaming cu multe FPS la FullHD, dar va face față binișor și la rezoluție 1440p; bine, cu rezervările de rigoare întrucât trebuiesc făcute ajustări grafice, dar este capabil fără doar și poate.

Dacă sunteți interesați de cel mai nou sistem de gaming de la Garaj, trebuie să țineți cont de faptul că este o ediție limitată. Asta înseamnă 50 de bucăți, după care dus a fost, așa că dacă sunteți serioși vis-a-vis de această achiziție, nu cred că o să aveți foarte mult timp să vă gândiți pentru că pare genul de sistem care se va vinde foarte bine, foarte repede.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button