TECHTech&IT

Parlamentul European votează împotriva noilor reguli de copyright pentru internet

Acum câteva minute Parlamentul European a votat împotriva adoptării deciziei luate de Comisia de Afaceri Juridice de a modifica legile de copyright actuale pentru a implementa o varietate de schimbări, printre care se numărau filtrul de upload, Articolul 13, și taxa de link, Articolul 11.

Votul a fost destul de clar în favoarea păstrării internetului în starea sa actuală, nu una care ar presupune implementarea de măsuri care ar putea limita accesul publicului la un internet liber. Nu înseamnă că povestea s-a terminat, în luna septembrie setul de legi de copyright în care se află Articolul 11 și Articolul 13 va fi luat din nouă la mână. Însă de această dată va fi într-un mod public, iar articolele individuale vor fi trebui modificate până ce vor ajunge într-o stare care să fie pe placul majorității parlamentului. Când asta se va întâmpla, este posibil ca articolele buclucașe să nu mai fie o problemă.

Dacă doriți să vedeți înregistrarea votului, puteți urmări transmisia în direct de la Parlamentul European , de la 12:10:22, sau dați direct un click aici.


[Eurparl]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button