Știri ITTECH

Pana provocată de un virus de la TSMC costă sute de milioane de dolari

Ieri vă aduceam la cunoștință că TSMC a fost lovit de un virus care a dus la oprirea câtorva linii de producție de la uzinele sale.

Compania a mai dezvăluit de atunci și exact cât de mare este impactul asupra finanțelor sale, estimarea fiind de aproximativ 3% din venitul său din al treilea trimestru. Mai exact, ar putea fi vorba de un maxim de 250 de milioane de dolari în pagube provocate de acest virus. Iar întârzierile provocate de acest virus vor fi remediate în al patrulea trimestru din 2018.

Dacă daunele potențiale vi se par ridicol de mari, merită să vă amintesc de faptul că TSMC este printre cele mai mari companii de acest fel din lume, dacă nu chiar cea mai mare. De uzinele sale depind cam toți producătorii de electronice care nu au propriile linii de producție pentru semi-conductoare, precum: Apple, AMD, Nvidia, Qualcomm, MediaTek, până și Intel ocazional mai are de muncă pentru ei.

Cât despre identitatea virusului, TSMC a fost afectat de o variantă a lui WannaCrypt. Același virus care făcea ravagii prin fabrici și prin PC-urile utilizatorilor de rând cu un an și ceva în urmă. Evident, încă mai dă târcoale pe internet și continuă să afecteze fabrici.

[The Register]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button