GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Origin Access Premier se va lansa săptămână viitoare

Vă povesteam ieri despre cum „On the House” a fost închis de EA, și distribuitorul a anunțat mai multe detalii despre Origin Access Premier. Ei bine, fix despre aceste detalii vă vom povesti astăzi. EA va lansa Origin Access Premier, noul său serviciu nelimitat de jocuri pe PC, săptămâna viitoare. Serviciul va deveni live, luni, pe 30 iulie, a declarat CFO Blake Jorgensen în timpul conferinței trimestriale a companiei și va costa 14,99 dolari pe lună sau 99,99 dolari pe an (probabil euro pentru noi).

EA are deja un serviciu similar de 29,99 dolari pe an numit Origin Access, precum și planul de acces similar pentru Xbox One, dar abonații acelora trebuie să aștepte câteva luni pentru ca titlurile noi să ajungă în „seiful” abonaților EA (de exemplu, FIFA 18 încă nu a fost adăugat). Origins Access Premier, pe de altă parte, va permite abonaților să descarce fiecare titlu EA nou cu cinci zile înainte de data oficială de lansare, precum și toate titlurile din catalogul deja existent.

Serviciul poate avea sens pentru oricine se așteaptă să joace două sau mai multe titluri EA pe PC la lansare pe parcursul unui an și nu are nicio problemă legată de noțiunea tradițională de „proprietate”, deoarece pierdeți accesul la titluri odată ce abonamentul vostru expiră. Aceasta este probabil o metodă de monetizare care se pretează pentru EA mai bine decât pentru oricare alt distribuitor, având în vedere că firma se concentrează pe serii anuale sau din doi în doi ani, cum ar fi FIFA, Madden și Battlefield, unde majoritatea bazei de jucători migrează către cel mai nou titlu la fiecare lansare.

Taxa lunară de 14,99 dolari ar putea fi de asemenea o modalitate bună de a testa jocuri despre care nu sunteți siguri că doriți să le jucați mai mult de câteva săptămâni. Dacă tot ce vrei de la Battlefield V este să parcurgi campania sa de single player (care probabil va fi destul de scurtă), sau dacă nu crezi că o să joci Anthem pe termen îndelungat, te poți înscrie la Origin Access Premier pentru o lună și economisești 45 dolari în timp ce verificați tot ce mai are de oferit serviciul respectiv. Origin Access a început recent să adăuge titluri și de la alți distribuitori decât EA, cum ar fi seria Batman Arkham a lui Warner Bros.

EA rămâne singurul distribuitor major care a oferit un astfel de abonament, deși Microsoft face cam același lucru cu Xbox Game Pass, care include acum accesul din prima zi a fiecărui nou titlu Microsoft. Noul model de afaceri ar putea fie să atragă venituri suplimentare de la clienții care ar cheltui în mod normal mai puțin decât taxa de abonament pentru jocurile companiei într-un an, fie să extindă veniturile din DLC-uri și microtranzacții prin creșterea bazei de jucători a fiecărui titlu.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button