GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Magazinul Origin al lui EA nu mai oferă jocuri „On the House”

Electronic Arts a declarat recent că Origins Access Premier, o versiune îmbunătățită a serviciului Origin Access bazat pe abonament, care va oferi acces nelimitat la jocurile EA, va intra în existență săptămâna viitoare. Ceea ce s-a mai întâmplat în același timp, dar fără prea mult tam-tam pe acest subiect, distribuitorul a desființat programul „On the House” al lui Origin, care a oferit gratuit jocuri tuturor din când în când, inclusiv neabonaților, pe o perioadă limitată de timp.

On the House a debutat în 2014 cu unul dintre cele mai bune jocuri de supraviețuire-horror, Dead Space, iar de atunci a oferit numeroase alte jocuri, inclusiv Bejeweled, Battlefield 3, Theme Hospital, Syndicate, Peggle si Dragon Age: Origins, toate gratuite, fără nicio condiție suplimentară. În general, jocurile nu au fost cele mai recente și mai bune ale lui EA, dar gratuit este gratuit și, vechi sau nu, multe dintre jocurile pe care le ofereau erau într-adevăr destul de bune.

Acum ceva vreme însă, Reddit a observat că link-ul către pagina „On the House” redirecționează, fără preaviz, către pagina principală a magazinului. EA nu făcuse nici un anunț anterior despre eliminarea lui On the House, dar un reprezentant a confirmat prin e-mail că a fost abandonat.

Origin On the House a fost retras și jocurile nu vor mai fi oferite prin intermediul programului. Această schimbare nu va afecta niciun joc pe care utilizatorii l-au descărcat deja înainte de acea dată – aceștia își pot păstra jocurile pentru totdeauna.

Chiar dacă acest capitol al lui On the House se apropie de final, suntem fericiți că trebuie să introducem atât de multe jocuri minunate jucătorilor noștri minunați. Căutăm în mod constant modalități de îmbunătățire a serviciului nostru și de a oferi utilizatorilor noștri o experiență și mai bună și le mulțumim tuturor pentru că fac parte din comunitatea noastră.

Oricât de dezamăgitor ar fi că nu vom mai lua jocuri gratuite de la EA, nu suntem tocmai surprinși că On the House dispare. Într-o piață care a fost complet dominată de Steam, EA avea nevoie de o modalitate de a atrage atenția asupra propriei sale platforme și nimic nu e mai țipător decât promisiunea jocurilor gratuite. Dar acum On the House nu mai este la fel de necesar pe cât era când s-a lansat Origin. Deși Steam rămâne în continuare principala platformă de distribuție digitală, ne-am adaptat în mare măsură la ideea că fiecare distribuitor a ajuns să aibă propria sa platformă, iar jocurile noi de la EA să necesite Origin în loc de Steam. Așadar On the House pare să-și fi atins scopul, iar acum se poate odihni în pace.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button