ȘtiriTech&IT

Opera a primit o versiune nouă care integrează un asistent virtual alimentat de AI

Ești pe cale să schimbi modul în care navighezi pe web, deoarece Opera One introduce Aria, denumită „prima inteligență artificială nativă pentru browser”. Imaginează-ți că îi spui „Bună” Ariei, nu doar prin bara laterală a browser-ului, ci și utilizând o linie de comandă, o conveniență trasă direct din trusa unui dezvoltator.

Aria este concepută să cunoască drumul în jurul web-ului și al browser-ului Opera. O vei găsi un partener de nădejde atunci când ai nevoie de informații, de generare de text sau cod sau când ai întrebări despre produse. E ca și cum ai avea un reprezentant de suport pentru clienți, susținut de întreaga bază de date de documentație de suport și de cunoștințe despre produse a Opera, chiar la îndemână. Pentru utilizatorii de Mac, o simplă comandă pe tastatură deschide un overlay pentru a obține asistența Ariei. Scrie întrebarea și interacționează cu răspunsul Ariei sau revino la navigarea ta. În plus, ai acces la ChatGPT chiar în bara laterală a browser-ului.

Un alt feature nou este ceea ce dezvoltatorii numesc Tab Islands. Aceasta promite să revoluționeze modul în care gestionezi filele browser-ului tău. Filele sunt grupate inteligent pe baza contextului și le poți muta între ele, poți restrânge insulele pentru o vizualizare mai ordonată, le poți revedea mai târziu sau chiar le poți marca sau fixa.

Opera One se mândrește de asemenea cu un nou design modular, despre care se spune că este „pregătit pentru un viitor bazat pe inteligență artificială generativă”. Imaginează-ți browser-ul adaptându-se dinamic nevoilor tale, aducând caracteristicile cheie în prim-plan. De asemenea, include un nou compozitor multithread pentru o interfață de utilizator mai rapidă și mai fluidă. Toate acestea sunt disponibile începând de astăzi, gratuit, pe site-ul Opera One, cu link-uri de descărcare pentru versiunile macOS, Windows și Linux.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button