Tech&ITRSS PaginaDeMedia

Opera GX, browserul de gaming super-rapid vine acum si pe macOS

Daca esti unul dintre oamenii care se mai si joaca pe Mac, un lucru pe care il urasti cu siguranta este un browser care mananca foarte multe resurse. Daca asta este o problema, Opera GX ar putea fi solutia numai buna. Acest browser a fost lansat intai pe PC, iar acum este disponibil si pe macOS sub forma de early access. Opera sustine ca rezolva problemele de consum al resurselor prin intermediul unor limitatoare pentru CPU, RAM si latimea de banda a internetului.

Pentru a controla cat de multe resurse va folosi browserul, panoul de control din GX iti permite sa setezi cat de mutla putere CPU si cata memorie RAM poate folosi navigatorul. Asta inseamna ca il poti lasa cu pagini deschise in background in timp ce te joci, fara grija ca ar putea sa interfereze cu performanta PC-ului tau. In plus, are cateva caracteristici interesante precum integrare cu Twitch si iconite catre Discord, Reddit si alte site-uri, precum si cu Telegram, WhatsApp si Facebook.

Cand vine vorba de personalizare, o poti face asa cum doresti deoarece Opera GX iti permite sa alegi dintr-o paleta foarte mare de culori, efecte sonore pentru diverse actiuni si chiar si imagini de fundal. De asemenea, vine gata dotat cu un ad-blocker, un VPN pentru browser si asa numitul „GX Corner” de unde vei putea afla cele mai noi stiri din gaming si vei putea gasi cele mai bune oferte la produse.

Opera a tinut si un sondaj care a dezvaluit o multime de statistici despre gaming-ul pe PC. Cel mai notabil ar fi ca 82% din totalitatea gamerilor de PC folosesc Windows ca sistem de operare, 14 procente fiind utilizatori de macOS. Aproximativ jumatate dintre acestia au intampinat probleme tehnice, iar 30 la suta dintre probleme sunt legate de conexiunea la internet. OperaGX pentru macOS este disponibil la descarcare de pe site-ul producatorului.

Engadget

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button