Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Opera a fost vandut, dar la un pret neasteptat de mic

/
/
/

Pe la inceputul anului, Opera Software anunta ca a primit o oferta de achizitie pentru suma de 1.2 miliarde de dolari. Toata lumea parea sa fie in favoarea aceastei achizitii si parea a fi 100% sigura. Dar nu a fost, pentru ca afacerea nu a primit la timp avizul comisiei care trebuia sa o aprobe.

In schimb, Opera anunta o noua afacere de achizitie, dar de aceasta data una care nu va acoperi intreaga companie. Grupul care vrea sa cumpere Opera este acelasi, un amalgam de entitati de investiti cu producatorul de solutii anti-malware Qihoo 360 la carma. In locul sumei de 1.2 miliarde de dolari, Opera va primi 600 de milioane pentru browser-ul web de desktop, cel de mobile, aplicatiile sale de performanta si pentru cele de intimitate.

Opera Software va ramane cu OperaTV, Opera Mediaworks, Opera Apps&Games si cam 560 din cei 1600 de angajati ai sai. Si ce va face Opera daca practic nu mai are browser-ul omonim? Isi va gasi alt nume. Compania are 18 luni la dispozitie pentru a gasi o alta denumire. Si aceasta tranzactie va trebui aprobata de stat, dar poate de aceasta data nu vor mai fi intarzieri.

[Engadget]

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar