Știri IT

Opera primeste o oferta de 1.2 miliarde de dolari

Opera are un anunt care va schimba complet viitorul companiei, a primit o oferta de achizitie in valoare de 1.2 miliarde de dolari.

Aceasta propunere a venit din partea unui grup din China, format din compania de solutii de securitate informatica Qihoo 360 si firma de internet Kunlun, alaturi de un numar fonduri de investitie.

Suma pentru care au valorificat Opera este cu 53% peste valoarea sa curenta, iar directorii companiei incurajeaza in unanimitate actionarii sa accepte aceasta achizitie pe cat mai curand cu putinta.

Daca aceasta tranzactie va avea succes, atunci Opera va avea toate fondurile necesare pentru a continua dezvoltarea browserului si pentru a lucra mai departe la tehnologia sa de comprimare, care acum poate fi folosita si pentru a micsora latimea de banda devorata de fisiere video. O aplicatie foarte utila pentru mobile.

Ce alte schimbari ar putea interveni la Opera, nu pot spune cu siguranta in acest moment. Cert este ca era nevoie oricum de o schimbare.

Daca imi permiteti sa adaug ceva mai personal. Ma pot numi un utilizator avid al browserului Opera. L-am folosit de la liceu, cand dial-up si 500 bytes/secunda erau la ordinea zilei… in zilele bune. In ultima vreme am renuntat la acest browser in favoarea lui Vivaldi, deoarece Opera nu mai este Opera. Pe cat de utile ar fi anumite extensii ale sale, ca cele de Youtube download pe care nu le poti gasi pentru Chrome, varianta curenta a lui Opera este departe de a fi unealta care m-a convins ca acesta este cel mai bun browser pentru mine.

Chiar daca editia construita in Presto a lui Opera avea probleme severe de compatibilitate cu multe pagini si o performanta adesea groaznica, era cel mai complet si robust browser disponibil pe piata. Avea functii de productivitate care in continuare nu au rival, si un nivel de securitate impresionant… in mare parte din cauza problemelor de compatibilitate.

Tranzitia catre Chromium a insemnat stergerea cu buretele a tuturor functiilor care au facut Opera o unealta grozava, iar actiunile companiei din ultima vreme, ca schimbarea siglei pentru a fi mai in ton cu publicul tanar, nu imi inspira nici un fel de incredere. Am dubii severe ca acest grup va cumpara Opera pentru a transforma browserul in ceea ce era pe vremuri, dar sunt curios ce se va intampla. Pana atunci, tin sa va anunt ca Vivaldi devine mai stabil pe zi ce trece si ca primeste functii noi in mod constant. Este inca departe de a fi ceea ce sper, dar este mai mult ca varianta curenta de Opera.

[Recode]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button