PCȘtiri ITTECH

OpenAI a pierdut primul meciu de la The International

OpenAI reușiseră să zdrobească luna trecută o echipă formată din unii dintre cei mai buni jucători de DOTA 2 din lume, dar cum va reuși oare să se descurce AI-ul împotriva unei echipe profesioniste adevărate, formată din oameni care sunt la apogeul abilității lor, în mijlocul competiției The International.

Ieri s-a desfășurat prima rundă din această încercare, împotriva echipei Pain Gaming. Iar după un meci de 52 de minute, cu un scor de 45 la 41, AI-ul a pierdut. Da, OpenAI a pierdut! De ce? Probabil pentru că pe la început AI-ul părea să se învârtă în jurul propriei cozi, pierzând timp prețios pe care îl putea folosi farmând. Meciul a fost oarecum echilibrat, dar pe la mijloc jucătorii umani au căpătat un avantaj notabil pe care AI-ul l-a recuperat abia spre final, când era deja prea târziu.

https://youtu.be/dYXIgOaU1zw

Al doilea meci va avea loc astăzi, dar OpenAI se va lupta împotriva unei echipe diferite, iar ultimul eveniment va avea loc vineri. Poate între timp echipa non-umană va reuși să își perfecționeze abilitățile, fiind oricum aparent în stare să capete echivalentul unui secol de experiență într-o zi de experimentare.

Iarăși, meciurile au câteva limite, atât benefice cât și dăunătoare pentru AI. Acesta nu poate reacționa mai rapid de 200 de milisecunde, deoarece asta i-ar fi oferit un avantaj prea mare față de oamenii mult mai lenți, dar nici nu poate accesa toți eroii sau toate obiectele, pentru că OpenAI nu știe să se folosească încă de totul.

[The Register]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button