GamingPC&ConsolesȘtiri IT

OpenAI a zdrobit jucătorii profesioniști de DotA 2

La sfârșitul săptămânii trecute s-a desfășurat un meci decisiv dintre o echipă de jucători profesioniști de DotA 2 și un sistem de AI, construit pe platforma OpenAI.

Rezultatul, după cum puteți vedea în titlu, a fost destul de răsunător, echipa non-umană OpenAI Five fiind în stare să învingă jucătorii umani în două din trei meciuri. Echipa umană nu era formată de oameni de rând, ci din indivizi cu experiență, aflați momentan în topul celor mai buni jucători de DotA 2 din lume. Aceștia erau: Blitz, Cap, Fogged, Merlini, și MoonMeander.

Evenimentul a început cu un meci de antrenament pentru OpenAI împotriva publicului, câștigând fără efort cu un scor de 26 la 4 în puțin timp, sistemul raportând frecvent șansele sale de câștig ca fiind destul de mari. În primul meci împotriva jucătorilor profesioniști a învins cu scorul de 39 la 8, încă de la draft sistemul estimând o șansă de victorie de 95%. Iar în a doilea oamenii au reușit să se descurce puțin mai bine, OpenAI câștigând cu 41 la 12, dar cu o probabilitate de victorie estimată de aproximativ 76%.

Al treilea meci a fost unde lucrurile au devenit ceva mai amuzante, publicul fiind lăsat să decidă compoziția echipei controlată de OpenAI. Deoarece au ales ceva nu tocmai grozav, sistemul considera că are doar o șansă de 2.9% pentru victorie în prima secundă a meciului. Predicția s-a adeverit, OpenAI pierzând cu scorul de 49 la 22 în favoarea oamenilor. Anterior, selecția eroilor era efectuată tot de sistem.

Watch OpenAI Five Benchmark from OpenAI on www.twitch.tv

OpenAI Five nu este un simplu bot de DotA 2, deoarece nu funcționează ca unul. Are acces doar la informațiile pe care le are un jucător, iar timpul său de reacție este limitat la cel al unui om. Cu toate acestea, sistemul a fost în stare să înfrângă jucătorii umani. Ce e drept, au existat ceva limitări în ceea ce privește anumite tactici, pe care sistemul încă nu le poate înțelege, precum iluzii, și încă nu poate controla eficient toate personajele din joc. Dar de la egal la egal, a zdrobit o echipă umană.

Iar acum OpenAI Five se îndreaptă către The International, unde se va lupta cu o echipă profesionistă de Dota 2. Care este diferența? Meciurile pe care le puteți vedea mai sus au fost împotriva unor jucători profesioniști care au format o echipă doar cu această ocazie. La The International se vor lupta cu oameni care sunt deja o echipă, cunosc foarte bine cum joacă fiecare alt individ, iar rezultatul ar trebui să fie spectaculos.

Dacă vreți să vedeți detalii ceva mai tehnice despre performanța AI-ului, vă încurajez să aruncați o privire asupra postării făcute de creatorii echipei.

[The Register]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button