ȘtiriTech&IT

OnePlus revine pe piața germană după rezolvarea conflictului cu Nokia

OnePlus 12 ar putea ajunge mai ușor și în magazinele din România, apărând semne că producătorul chinez a căzut la pace cu Nokia, acceptând licențierea tehnologiilor 5G brevetate de compania finlandeză. Recent și Honor s anunțat semnarea unor acorduri de licențiere cu Nokia, evitând astfel interzicerea de la vânzare a telefoanelor cu 5G și posibile amenzi din partea autorităților europene.

Disputa dintre Nokia și OnePlus a pornit de la folosirea unor tehnologii de conectivitate 4G și se întinde pe mai mulți ani, compania finlandeză solicitând despăgubiri pentru folosirea tehnologiilor brevetate și semnarea unui acord de licențiere prin care OnePlus se obligă să plătească o taxă pentru fiecare telefon nou vândut. Însă negocierile au ajuns în impas, Nokia reușind să obțină în luna iulie 2022 o decizie de interzicere de la vânzare a produselor OnePlus, măsura aplicabilă inițial în Germania riscând să fie extinsă la întreg spațiul comunitar.

După 17 luni, interzicerea telefoanelor OnePlus de la vânzare în magazinele din Germania a fost ridicată, dând undă verde pentru redeschiderea magazinelor de brand și aducerea produselor nou lansate în ofertele magazinelor partenere. Reamintim că în urma declanșării conflictului cu Nokia, OnePlus și-a restrâns drastic activitatea pe piața europeană, întârziind sau abandonând planurile de a lansa noi modele de telefoane. A apărut până și zvonuri prevestind exit-ul complet de pe piața europeană, pe care OnePlus le-a negat însă în mod repetat.

Primele semne de dezghețare a relațiilor cu Nokia au apărut în urmă cu o săptămână, odată cu listarea OnePlus 12 pe versiunea europeană a magazinului online. Confirmată chiar de CEO-ul Pete Lau cu o postare în rețeaua X, măsura ridicării interdicțiilor comerciale începând cu data de 29 ianuarie deschide accesul consumatorilor germani la campania de precomandă OnePlus 12.

Probabil că ieșirea de sub amenințarea interzicerii de la vânzare va încuraja OnePlus să acorde mai multă atenție consumatorilor europeni, scurtând timpul de așteptare pentru lansarea noilor produse și îmbunătățind suportul acordat.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button