ȘtiriTech&IT

OnePlus Open, telefonul care ar putea detrona Galaxy Z Fold, a trecut cele mai dure teste de rezistență

OnePlus Open avea deja câteva avantaje în fața rivalului Galaxy Z Fold5: ecranul exterior la mărimea unui smartphone convențional, aspectul estetic parcă ceva mai reușit, camerele foto. Acum putem trece pe listă și anduranța, OnePlus Open fiind demonstrabil mai rezistent decât Galaxy Z Fold5.

Din poziția de cel mai vechi jucător din piața de telefoane pliabile, Samsung avea în mod automat cea mai bună reputație și cel mai ridicat nivel de încredere din partea consumatorilor, fani sau nu ale produselor companiei sud-coreene. Pur și simplu, dacă vroiai să-ți cumperi un telefon pliabil atunci Samsung și numele Galaxy Fold sau Flip erau alegeri evidente, până de curând. Doar că în piața extrem de dinamică a gadget-urilor de înaltă tehnologie nimic nu durează la nesfârșit (poate doar dacă te numești Apple iar produsul, iPhone), vânzările Galaxy Z Fold5 ajungând aproape să stagneze comparat generației anterioare. Iar asta nu e deloc bine ca într-o piață unde jucători nou-veniți se bucură de creștere rapidă.

Cu preț de 1699 dolari (valabil pentru Statele Unite), OnePlus Open nu este nici ieftin și nici lipsit de propriile dezavantaje. Spre exemplu telefonul beneficiază doar de certificare IPX4, însemnând protecție la stropire și cam atât. Spre comparație, Samsung Galaxy Z Fold5 are certificare IPX8 garantând protecție inclusiv la scufundarea în apă (adâncime de până la 1,5 m, timp de 30 de minute). Ce-i drept pentru niciunul nu există protecție „oficială” împotriva prafului.

Deși, vorbind despre un brand chinezesc, cifra probabil că nu are atât de multă greutate, ecranul pliabil din echiparea OnePlus Open este garantat pentru nu mai puțin de un milion de acțiuni pliere-depliere. Chiar și în condiții de laborator, nu e lucru puțin să spui asta despre un ecran pliabil. Ce putem spune cu certitudine este că balamaua ecranului este foarte bine realizată, testul de îndoire-inversă „brefetat” pe canalul de YouTube JerryRigEverything încheindu-se nespectaculos, cu telefonul încă în stare de funcționare. Nici testul de rezistență la praf nu a oferit rezultatele așteptat deși, probabil că resturile abrazive pătrunse în spatele balamalei ecranului vor scurta considerabil durata de viață a telefonului.

OnePlus Open

Per total, putem concluziona că OnePlus Open este un telefon pliabil bine construit. Poate că privind aceste experimente nu foarte științifice și aruncând câte o privire la cifrele de vânzări, acționarii Samsung vor decide că este timpul să renunțe la prudență exagerată prin (re)lansarea aceluiași produs cu minime îmbunătățiri, în speranța că fanii brandului îl vor cumpăra și de această dată.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button