ȘtiriTech&IT

One UI 6.1.1 suplimentează funcționalitatea S Pen cu AI Graffiti, un ajutor pentru desenat

Deși a pus mult accent pe Galaxy AI și inteligența artificială, Samsung părea că a uitat de S Pen și de „moștenirea” Galaxy Note. Actualizarea One UI 6.1.1 ar trebui să remedieze acest aspect introducând noi funcții AI bazate pe interacțiune S Pen.

Deși Circle to Search și funcțiile de editare foto bazate pe AI generativ funcționează mai bine cu S Pen, folosirea acestui accesoriu doar pentru a încercui lucruri pe ecran ignoră scopul pentru care Samsung l-a dezvoltat în ani de zile ca pe un instrument „de precizie” pentru folosirea în scop creativ.

Deconspirată de Ice Universe, o sursă reputabilă de zvonuri despre produsele Samsung, funcția AI Graffiti ar urma să fie inclusă cu firmware-ul One UI 6.1.1, fiind disponibilă inclusiv pe viitorul telefon pliabil Galaxy Z Fold 6, despre care am aflat deja că va avea suport S Pen.

Fără a intra prea mult în detalii, informatorul susține că AI Graffiti va ajuta utilizatorii să deseneze mai bine folosind S Pen și să genereze imagini pornind de la schițe argumentate cu descrieri text.

Aparent, noua funcționalitate va fi oferită și pe dispozitive Galaxy de generație mai veche, atât timp cât sunt prevăzute cu suport S Pen și sunt eligibile pentru actualizarea la One UI 6.1.1. Dar lista va fi mai degrabă „subțire”, doar telefoanele și tabletele Galaxy de generație recentă, în special din seriile Galaxy S, Galaxy Tab și Galaxy Z, primind acces Galaxy AI. Și e de așteptat ca tot acestea să primească opțiunea pentru desen asistată de AI, cu prioritate pentru tabletele din seria Galaxy Tab S8 și Galaxy Tab S9, altături de pliabile Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Z Fold 5.

În schimb, alte dispozitive precum Galaxy S23 și Galaxy S24 ar putea primi această funcție cu actualizarea One UI 7.0 (puțin mai târziu), deoarece telefoanele obișnuite nu primesc, de obicei, actualizări One UI xx1.

Aparent, AI Graffiti vine în răspuns la funcția similară Image Wand deja anunțată de Apple, care promite să transforme schițe rudimentare în desene artistice, cu ajutorul AI. De asemenea, Image Wand poate crea imagini pornind de la descrieri text și contextul schițelor create în aplicațiile Freeform și Notes.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button