TECH

Oculus Rift are parte de o scădere permanentă a prețului

În cadrul evenimentului Oculus Connect 4 de seara trecută, în care a fost prezentat și noul Oculus Go, compania a dezvăluit ceva care cu siguranță va fi pe placul amatorilor de VR. Prețul pentru Rift scade.

La un an și jumătate după lansare, dispozitivul de VR începe să se apropie în sfârșit de prețul pe care speram cu toții să îl aibă de la bun început. De acum înainte Oculus Rift costă permanent 400 de dolari… în SUA. În Europa costă 450 de euro, fiindcă se implică taxe de transport, TVA și povara generală de a fi european.

Această scădere de preț este foarte importantă, deoarece pune Rift-ul în aceeași categorie de preț ca unitățile din seria Windows Mixed Reality. Este chiar mai ieftin, în SUA, față de Samsung Odyssey. În Europa este cu vreo 30 de dolari mai scump. Spun asta doar mergând pe ideea că Odyssey costă 500 de dolari, prețul pentru Europa fiind deocamdată necunoscut.

Dacă prețul tot vi se pare mare, trebuie luat în calcul că nu se referă doar la ochelarii de VR. Pentru această sumă primiți sistemul de control Oculus Touch, primiți senzorii de bază necesari, primiți și șapte jocuri de care vă puteți bucura instantaneu, făcute cu finanțare de la Facebook. Când Rift a fost lansat, la prețul de 600 de dolari, avea în mare parte doar ochelarii.

Scăderea de preț poziționează Oculus Rift cu mult sub competiția sa directă, HTC Vive, care momentan în Europa costă 700 de euro. asta cu o reducere de preț temporară de 200 de euro, în mod normal Vive apropiindu-se de mie cu tot cu transport. Dacă HTC nu va lua măsuri pentru a face dispozitivul mai accesibil publicului, ar putea avea probleme.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button