RSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

Oculus Quest: VR Wireless la 400 de dolari

Facebook a dezvăluit la evenimentul Oculus Connect 2018 o nouă cască de realitate virtuală, intitulată Quest. Spre deosebire de Rift, aceasta este în totalitate wireless și nu necesită nici un fel de conexiune cu vreun alt dispozitiv, fie el un PC sau mobil.

Până acum, Quest era cunoscut sub numele Santa Cruz, iar acum a ajuns într-o stare finală, urmând să își facă apariția pe piață în primăvara anului viitor la prețul de doar 399 de dolari. În Europa cu siguranță va fi ceva mai scump, așa cum se întâmplă de obicei. Dar tot este cam jumătate din prețul pe care îl avea varianta inițială a lui Oculus Rift.

Dispozitivul nou promite să aducă suport complet pentru șase grade de mișcare și control deplin în realitate virtuală, mulțumită celor două controllere similare cu cele Touch. Quest vine cu senzori care sunt capabili să scaneze mediul înconjurător și să țină cont de poziția utilizatorului în mediu, permițând un grad de libertate care nu era tocmai posibil la generația anterioară sau la prototipurile precedente. Senzorii pot fi folosiți și pe post de camere, în cazul în care nu vreți să călcați câinele pe coadă, sau să vedeți ce a făcut „trosc” mai devreme.

În ceea ce privește rezoluția, ecranele vor oferi 1600×1440 per ochi, un salt considerabil față de ce putea oferi Rift, care era limitat la 1080×1200. Nefiind conectabil la vreun alt dispozitiv, trebuie să aibă la bord o serie de alte componente, cum ar fi memorie integrată. În acest caz 64GB, ceva ce nu prea pare a fi mult, dar este posibil să existe variante cu stocare ceva mai amplă.

Desigur, apare întrebarea logică: „Ce exact poate rula pe un astfel de dispozitiv?”

Răspunsul a venit destul de rapid, tot de la eveniment, unde erau promise 50 de jocuri care vor funcționa pe Quest, printre care și o versiune a lui Super Hot, unul dintre cele mai amuzante jocuri de puzzle făcute vreodată, deoarece puzzle-ul implică lucruri precum „cum reușesc să îl tai pe ăla cu o katana până nu mă împușcă celălalt din spate?”.

O altă atracție a fost un joc Star Wars numit Vader Immortal, despre care nu se știu încă prea multe, dar probabil va fi în sfârșit acel joc de mânuit un lightsaber în VR pe care îl vrea tot poporul de când a apărut consola Wii.

Quest nu este compatibil cu jocuri sau aplicații făcute pentru Rift, dar acele populare vor fi portate cu timpul, iar compatibilitatea inversă este o problemă foarte ușor de rezolvat.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button