GamingMobileRSS PaginaDeMedia

Nvidia RTX 30-urile ar putea sosi si pe laptop-uri in ianuarie

Chipset-urile vor fi compatibile cu procesoarele AMD

Epitetul „animal” se potriveste cu succes seriei RTX 3000 de la Nvidia. Dimensiunile unui 3080, de exemplu, se dovedesc a fi o provocare solida pentru destule modele de carcase. Dar si performantele sunt pe masura. Iar acum este randul laptop-urilor sa primeasca acest tratament al rasfatului cu niste bestii de GPU-uri.

Potrivit WCCFTech, chipset-urile RTX 3000 de la Nvidia vor fi introduse si pe laptop-uri anul viitor in ianuarie. Acestea for avea suport pentru procesoarele AMD. RTX 3080 si 3070 vor sosi primele, fiind urmate eventual de 3060. Ca parteneri de lansare, ASUS si MSI sunt cei ochiti.

In ceea ce priveste pretul, Nvidia estimeaza ca laptop-urile dotate cu RTX 3060 vor pleca de la 1000 de dolari, cele cu RTX 3070 de la 1300 de dolari, iar animalele cu RTX 3080 ajung la 2000 de dolari.

Ne putem astepta la aceleasi iteratii Max-Q si Max-P, prezente in randul generatiilor anterioare de GPU-uri Nvidia pentru laptop-uri.

Revenind la partea cu suportul pentru AMD, Nvidia mentioneaza ca chipset-urile lor high-end vor fi compatibile cu noua generatie de procesoare Ryzen. Un efort admirabil si o veste importanta, avand in vedere faptul ca inainte puteai sa combini doar un RTX 2060 cu un procesor AMD, din cauza bottleneck-ului pe PCIe.

Lucrurile se vor schimba. Compatibilitatea chipset-urilor pe laptop-uri va fi disponibila in egala masura si lui AMD, si lui Intel cu ale sale Tiger Lake H. Iar asta inseamna profituri bunicele, mai ales de pe urma celor care isi indreapta atentia spre sectorul high-end, alegand combinatia de flagship-uri AMD+Nvidia.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Back to top button