ȘtiriTech&IT

NVIDIA pregătește o placă video cu o grosime de patru sloturi și consum de 800W

Mai țineți minte ce discuții aveam până să iasă RTX 4090, cum ne minunam de un posibil consum de 850W? Până la urmă placa a ieșit și s-a dovedit a fi mult mai blandă cu sursele noastre, iar zvonurile păreau doar niște aberații. Cu toate astea, pare că NVIDIA chiar pregătește ceva; un ceva al cărui cooler are o grosime de patru sloturi și conform unor leakeri, vine cu un consum de 800W. Să fie oare RTX 4090 Ti sau vorbim despre următoarea placă Titan?!

Dacă poza pe care o vedem este reală, și pare a fi, coolerul are o tentă aurie. Asta însemna că placă în cauză face parte din familia de produse Titan. Și vedem și niște decizii interesante pe partea de design, întrucât bracket-ul plăcii video are porturile DisplayPort și HDMI dispuse vertical. Restul de spațiu este ocupat de o gaură de aerisire generoasă pentru cooler-ul masiv de pe placă. Dar revenim puțin la I/O pentru că este interesantă treaba asta. Ca să pui porturile așa trebuie fie să ai tot PCB-ul plăcii montat la 90°, fie acesta vine cu un fel de placă de expansiune pentru conexiunile în cauză. A doua variantă sună cumva mai realist, întrucât cele patru sloturi sunt totuși prea înguste ca să înghesuie un PCB de placă video flagship.

Tot în această poză vedem și seria PCB-ului: PG137. Asta confirmă informațiile publicate de un leaker în vara anului trecut. Din postarea acestuia aflăm că placa ar folosi un chip AD102 și ar putea avea un total de 48GB de memorie VRAM GDDR6X la 24Gbps. Pe scurt, același chip grafic de pe RTX 4090 doar că dezlănțuit la capacitate maximă și dublul cantității de memorie; toate astea la un consum de numai 800W. Și în felul ăsta s-ar confirma și existența unei plăci de la NVIDIA cu un consum imens. Ca să punem lucrurile în perspectivă, 800W înseamnă mai mult decât mănâncă un Ryzen 9 7950X plus o RTX 4090.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button