Tech&ITPCTECH

NVIDIA ar putea lansa plăci video cu consum de până la 850W

Pregatiti-va reactoarele nucleare!

Anno domini 2022 a început cu fast, lansări importante de jocuri și speranța că industria hardware își va reveni după șocul pe care l-a suferit în urma crizei de semi-conductori care a lovit puternic în ultimii doi ani. Iar pe această notă, era natural să începem discuțiile despre următoarele generații de plăci video de la NVIDIA și AMD. Veștile din tabăra verde ne prevestesc însă un viitor oricum, numai verde nu… cel puțin din punct de vedere al consumului.

Mai mulți leak-eri cunoscuți au discutat recent pe Twitter despre plăcile video din seria NVIDIA Ada Lovelace. Conform spuselor acestora, următoarea generație urmează să fie disponibilă în Septembrie, însă informația care mi-a atras atenția a fost legată de consum. Mai multe surse susțin faptul că RTX 4090 va avea consum de până la 850W, în timp ce variantele mai slabe vor veni cu valori TGP de 450W / 650W.

Această veste a venit în condițiile în care există deja plăci precum RTX 3090 care consumă 350W. Ori în cazul meu, un RTX 3080 care mi-a văzut spike-uri și până pe la 450W și m-a obligat să fac trecerea la o sursă 850W Platinum. Viitorul nu sună atât de bine pentru pasionații de calculatoare puternice, iar NVIDIA nu pare a fi singura companie care se îndreaptă spre o lansare cu mulți wați.

Iar la așa consum, chiar sunt curios ce sistem de răcire va implementa NVIDIA. Adică, deja vedem distribuții cu trei ventilatoare și grosime de 2.7 sloturi de expansiune pe RTX 3050-uri. Dacă ăsta este cazul pentru o placă entry-level, ce se va întâmpla cu bucățile pentru segmentul enthusiast? Primești și o canistră de azot lichid la pachet cu placa?!

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button