ȘtiriTech&IT

NVIDIA scoate RTX 3060 Ti la pensie în așteptarea noilor lansări

Dacă e să dăm crezare zvonurilor, noua NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti este după colț, urmând să fie lansată spre finalul lunii. Pentru a face loc noii plăci, producătorul a luat însă o decizie grea și a pensionat excelenta RTX 3060 Ti. O placă video care a reușit să impresioneze pe toată lumea cu raportul preț / performanță pe care îl oferă. Și chiar dacă nu a trecut decât o generație peste ea, e clar că NVIDIA vrea să meargă mai departe și să ofere o continuare, sper eu, la fel de bună.

Conform unei postări de la Benchlife, producătorul de plăci video a oprit producția chip-urilor GA104 din RTX 3060 Ti pentru a face loc variantelor noi. Dar asta nu este neapărat ceva rău, mai ales că NVIDIA a produs cantități destul de mari atunci când vorbim de plăcile RTX 3000. Ba chiar, după finalul crizei de semi-conductori, au rămas cu plăci în plus pe stoc. Așa că oprirea producției nu este doar un semn că producătorul vrea să treacă peste vechea generație, dar și că ar cam vrea să golească stocurile.

Plăcile video cu terminația xx60 au fost mereu propuneri foarte bune pentru gamerii cu buget limitat, ori pentru aceia care vor strictul necesar pentru jocurile moderne. Așa că evident, mă aștept ca RTX 4060 Ti să vândă într-o veselie și am încredere în NVIDIA că vor reuși să ofere o placă bună. Știu, știu, prețuri și stocuri și scandaluri… cu toate astea, tabăra verde mereu a scos plăci mid-range fenomenale, iar asta a fost o constantă a ultimilor câțiva ani.

Așa că nu pot decât să mă înclin în fața RTX 3060 Ti și să încurajez pe oricine își caută o placă video la preț bun să aștepte lansarea noului model. În goana după prețuri competitive, NVIDIA probabil va tăia în continuare din cotația plăcii mai vechi, așa că va deveni o variantă cu atât mai bună. Iar dacă ți se pare prea slabă, inlocuitoarea ei vine și în varianta de 16GB VRAM, așa că există și o cale bună de upgrade.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button