Tech&ITPCTECH

NVIDIA ar putea amâna lansarea RTX 4000 până în decembrie 2022

Pare că NVIDIA navighează ape tulburi în ultima vreme, pe măsură ce se apropie lansarea generației de plăci video RTX 4000. După o criză de componente cum nu am mai văzut de mult, piața hardware și-a revenit încet, iar acum producătorul de plăci video se regăsește în situația în care are stocuri mai mari decât cererea. Iar asta este o veste extrem de proastă pentru planurile de viitor ale companiei. Și nici măcar încercările de a micșora capacitatea de producție nu au dat roade, mai ales că deja fusese plasată comanda și nu cred că mai este cale de întoarcere.

Cele mai noi informații vin de pe canalul de YouTube Moore’s Law is Dead, care ne vorbește despre RTX 4000 și cum ar fi trebuit să ajungă pe piață în luna octombrie a acestui an. Dar s-ar părea că NVIDIA se găsește în situația în care o amânare până în decembrie este o mișcare mai înțeleaptă. Asta nu înseamnă că nu vom primi măcar o prezentare a plăcilor până atunci, dar va dura puțin până când vom putea cumpăra una.

Problema mai mare este reprezentată de competiție, iar în cazul AMD se pare că această criză a fost gestionată mai bine. NVIDIA are acum o decizie foarte grea de luat, întrucât o amânare mai lungă ar însemna să le ofere șansa celor de la AMD să le ia fața cu lansarea RDNA 3. Dar la cât de interesante au fost ultimele plăci Radeon, mi-e greu să cred că tabăra verde ar vrea să riște asta. Rămâne de văzut cum va fi gestionată situația și mai important, cât de mult vor scădea în continuare prețurile.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button