Tech&ITPCȘtiri

Furtună într-un pahar cu apă? NVIDIA are doar 50 de cazuri de conectori topiți pe RTX 4090

Telenovela conectorilor topiți de pe RTX-uri se apropie de final

Chiar acum câteva zile vorbeam despre cum NVIDIA a fost dată în judecată pentru conectorii de 16 pini defectuoși care au dus la distrugerea mai multor plăci. Acum, în urma unei anchete interne, compania a anunțat că a înregistrat doar 50 de astfel de cazuri în întreaga lume. Sigur, numărul se referă la plăcile trimise la garanție, deci probabil că per total, problema este mai răspândită, dar chiar și dacă înmulțim cu trei numărul, tot este o problemă foarte rară.

Ca o scurtă recapitulare, cineva a postat pe Reddit cum că acel conector s-a topit complet în timpul utilizării normale. În continuare, mai mulți utilizatori au raportat aceeași problemă, iar unul dintre cei păgubiți a dat NVIDIA în judecată.

Ca răspuns la proces, compania a anunțat că analizează situația și că va reveni cu detalii, iar acum au și făcut-o, prin intermediul unui blog post. Problema se pare că stă în faptul că utilizatorii care s-au lovit de această problemă nu au introdus cum trebuie cablul de alimentare în conector.

nvidia 4090 connector

Mai mult, NVIDIA spune că au vândut peste 125.000 de plăci video RTX 4090 în toată lumea, și astfel, rata de defectare este de doar 0,04%. Desigur, compania s-a angajat să le trimită celor care s-au lovit de asta o placă video nouă, dar nu cred că asta se va mai întâmpla de acum încolo, din moment ce NVIDIA spune clar că este o problemă de user, nu de hardware.

Unul dintre sfaturile pe care compania l-a oferit este acela de a conecta cablul de alimentare în placă înainte ca aceasta să fie introdusă în sistem și astfel, utilizatorul poate să se asigure că totul este conectat cum trebuie. Mai mult, conform Gamers Nexus, care au făcut o analiză detaliată a defectului, și un cable management făcut mai agresiv riscă să deconecteze puțin cablul de alimentare, care se poate topi.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button