Gaming

Numele lui Hideo Kojima sters de pe cutia jocului MGS Phantom Pain

In cursul zilei de ieri, Akio Otsuka, vocea lui Snake pentru varianta japoneza a asteptatului joc MGS Phantom Pain, anunta pe Twitter dizolvarea studioului Kojima Productions. Astazi se pare ca avem o confirmare a acestui fapt – numele lui Hideo Kojima sters de pe cutia jocului. Daca pana acum numele Kojima era afisat cu mandrie de catre Konami, majoritatea jocurilor din seria MGS avand inscriptionat „A Hideo Kojima Game”, se pare ca despartirea dintre publisher si regizorul jocului a fost una extrem de urata, inscriptia fiind de negasit pe coperta jocului.

Hideo Kojima este cunoscut in lumea gaming-ului fie ca un geniu, fie ca un dement, aprecierea pentru acest creator care are „prostul obicei” sa scenarizeze scevente cinematice de zeci de minute, este de necontestat. Inca de la primul joc contributia acestuia in tot ceea ce inseamna genul stealth, Metal Gear, primul joc din franciza, fiind si astazi considerata reper.

Stirea vine gratie unei postari pe NeoGaf, aceasta semnaland absenta siglei Kojima Productions de pe coperta jocului, acum acolo gasindu-se doar Sigla pentru Fox Engine. Mai mult, deasupra titlului, acolo unde de regula exista inscriptia A Hideo Kojima Game, nu se mai gaseste nimic. Se pare ca publisher-ul japonez vrea sa arda toate podurile intre cele doua parti. Hideo Kojima sters de pe cutia jocului MGS

Articole asemanatoare

Back to top button