Gaming

Akio Otsuka anunta desfiintarea Kojima Productions!

O zi trista pentru fanii MGS este marcata astazi, Akio Otsuka, vocea japoneza a lui Snake din seria mai devreme amintita facand public pe Twitter faptul ca studioul Kojima Productions a fost dizolvat!

Kojima Productions

„Kojima Productions au fost obligati sa se desfiinteze, dar se pare ca munca asidua depusa de echipa este aproape completa.  Nu exagerez cand spun asta, iar jocul se poate sa fie unul dintre cele mai bune titluri din serie. Nu m-am putut abtine! „Te-am tinut in suspans” (LOL) Dar pana la urma MGS este un joc invincibil”

Cu toate ca acest Tweet din partea lui Akio Otsuka, actorul care il interpreteaza pe Snake in varianta japoneza a jocului Metal Gear Solid, suna un pic cam stangaci tradus in limba Romana, trebuie sa luam in considerare si bariera lingvistica. Multe publicatii, nu dam nume, au facut greseala de a confunda „解散” care se pronunta kisan cu verbul „destrama”, cand de fapt, in context, este vorba de dizolvare sau desfintare.

Kanji-ul in cauza se foloseste atunci cand se discuta despre o companie, un cadru oficial sau o entitate economica sau politica. Caz in care, verbul a „desfiinta” este cel corect, nu asa cum a fost tradus in mod initial.

Konami a sustinut ca seria Metal Gear nu isi va avea sfarsitul cu Phantom Pain, dar acest tweet pare sa fie inca un cui in cosciugul seriei asa cum o stiam pana acum. Pana in acest moment relatia dintre Hideo Kojima si Konami nu este cunoscuta, existand franturi de informatii, dar nimic concret, ambele parti fiind tacute cand vine vorba de felul in care fostul Director Kojima Production si Konami s-au despartit. Konami a sustinut totusi faptul ca sunt in plina preselectie pentru un viitor titlu MGS, dar numele lui Kojima a fost sters de pe coperta jocului. Ramane de vazut cum evolueaza situatia, dar trebuie luat in considerare si faptul ca este doar un mesaj pe Twitter, o declaratie oficiala Konami cu privinta la serie fiind inca absenta.

Articole asemanatoare

Back to top button