ȘtiriTech&IT

Nubia Flip 5G, listat deja pentru precomandă în China. Cât ar putea costa în Europa

Prezentat la MWC 2024, Nubia Flip 5G este primul telefon pliabil al brandului deținut de ZTE. Asemănător modelului ZTE Libero Flip, Flip 5G vine cu o abordare inedită a ecranului exterior.

Denumit Cover Screen, ecranul exterior oferit de Nubia Flip 5G pare că este componentă dezvoltată inițial pentru dispozitive smartwach. Dar cumva se potrivește de minune cu insula camerei foto, a cărei formă rotundă și dimensiune amintește de Xiaomi 14 Ultra. Dar cu mai puțin spațiu irosit sub panoul din sticlă. Ecranul OLED cu diametru 1,43” și rezoluție 466 x 466 pixeli nu e la fel de practic ca unul dreptunghiular, dar cu siguranță arată bine și funcționează perfect pentru încadrarea pozelor selfie obținute cu camera principală a telefonului. Nubia spune că poți folosi ecranul secundar și pentru a răspunde la apeluri telefonice, controla redarea media, vizualiza alerte de notificare, mesajele primite pe telefon și chiar informații despre starea vremii.

La interior, Flip 5G pune la dispoziție un ecran OLED de 6.9”, cu rezoluție 1,188 x 2,790 pixeli și rată de refresh la 120Hz. Potrivit companiei producătoare, ecranul este susținut de o balama dual-rail suspendată, testată să reziste la cel puțin 200.000 acțiuni pliere de pliere, tot atât cât rivalul mai costisitor Galaxy Z Flip 4.

Alături de camera principală de 50MP, pe spatele telefonului mai găsim și o cameră de 2MP folosită la aplicarea efectelor de profunzime. Aplicată prin perforarea ecranului, camera selfie oferă rezoluție 16MP.

Nubia Flip 5G

În carcasa destul de subțire găsim un acumulator de 4310mAh, cel mai probabil împărțit pe două celule. Telefonul suportă încărcare rapidă de 33W prin USB-C.

Motorizat de chipsetul Snapdragon 7 Gen 1, Nubia Flip 5G este listat cu un preț oficial de 500 USD în echiparea de bază, valabil în timpul campaniei de precomandă și doar pentru consumatorii din China. Cu siguranță că prețul european va sălta considerabil după aplicarea taxelor de import și alte adausuri care țin de strategia de marketing folosită de Nubia pentru consumatorii din piețele vestice.

Chiar și așa Flip 5G are șanse să rămână cel mai ieftin flip-phone de pe piață. Spre comparație, Samsung Galaxy Z Flip 5 vine cu un preț de 1000 dolari in echiparea de bază, iar Pixel Fold de la Google vine cu un preț mai degrabă exorbitant, de 1800 dolari.

Cu un preț recomandat de 700 dolari, Motorola Razr (2023) este cel mai apropiat competitor pentru Nubia Flip 5G. Judecând după listele cu specificații, diferențele dintre cele două nu sunt mari, însă alternativa Motorola ar putea fi avantajată de ecranul exterior ceva mai practic și firmware-ul mai bine adaptat pentru consumatorii europeni. Nubia a confirmat lansarea globală a modelului Flip 5G pentru data de 23 aprilie 2024.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button