PCTECHTech&IT

Nu va mai trebui să descăpăciți noile procesoare Intel

Zilele trecute și-au făcut apariția câteva informații despre noile procesoare din seria 9000 pe care le va lansa Intel, iar astăzi vine o veste foarte importantă despre modelele de top.

Conform informațiilor obținute de Golem.de, următoarele modele i9 9900K și i7 9700K nu vor mai folosi soluția tradițională de răcire între capsula unde se află nucleele și capacul procesorului. Acea pastă a fost adesea învinovățită pentru scăderea eficienței termice a produselor Intel încă de la Ivy Bridge. La urma urmei, pe vremea lui Sandy Bridge se puteau atinge frecvent frecvențe de 5GHz, o performanță care a putut fi atinsă din nou doar după câteva scăderi ale procesului de fabricație, în ultima generație.

Dar i9 9900K și i7 9700K, ambele procesoare cu 8 nuclee, vor avea capacul sudat de pastilă, ca în vremurile de altă dată, și ca la procesoarele AMD. Ce va însemna asta? Înseamnă că cele 8 nuclee fizice nu vor urla cu disperare să le fie dată jos pălăria pentru a-și putea atinge potențialul maxim. Asta înseamnă că dacă aveți răcire suficientă, probabil se vor putea atinge acei 5GHz cu toate nucleele, sau chiar mai mult. Sigur, la acest nivel consumul de energie va fi ridicol, dar la 8 nuclee și dincolo de 5GHz, îi mai pasă cuiva de acest mic detaliu… atât timp cât placa de bază nu ia foc, adică.

Procesoarele ar trebui să fie anunțate în curând și probabil vor fi lansate în această toamnă.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button