PCTECHTech&IT

Câteva detalii despre procesoarele Intel din seria 9000

Anul acesta ar trebui să își facă apariția procesoarele din seria 9000 de la Intel. Generația cu numărul 9 din era Core va aduce în premieră 8 nuclee fizice pe platforma dedicată publicului larg.

Iar conform unui leak recent de informații, ce ar putea sau nu să fie corect, vârful de lance va fi pentru prima dată un i9 pe acest segment. Adio vremea în care copii voștri vă băteau la cap să le luați un i7, pentru că garantat de acum înainte vor cere un i9.

Procesorul i9 9900K va avea 8 nuclee fizice cu 16 fire de execuție, 16MB de cache, o frecvență de bază de 3.6GHz și o frecvență maximă de 5 GHz pe care o va putea atinge cu 2 nuclee. Toate cele 8 nuclee vor putea însă să funcționeze la 4.7GHz, care tot este impresionant pentru un procesor cu un TDP de 95W.

Pe următorul loc la performanță se află i7 9700K. Acesta are tot 8 nuclee, dar nu are hyperthreading, iar viteza maximă este de 4.9GHz pe un nucleu. Pe două nuclee poate atinge 4.8GHz, iar toate la un loc vor funcționa la maxim 4.6GHz.

Apoi avem noul i5 9600K. Are doar 6 nuclee, fără hyperhtreading, 9MB de cache, o viteză standard de 3.7GHz și poate atinge maxim 4.6GHz cu un nucleu, și 4.3GHz cu toate șase.

Merită subliniat că nu există opțiuni de procesoare cu 12 fire de execuție, ceea ce ar cam însemna că fie mai sunt câteva procesoare plănuite, fie nu avem parte de un înlocuitor pentru seria curentă Coffee Lake, ci mai mult de un companion.

În ceea ce privește îmbunătățirile de performanță… eh, nu știu sigur cât de multă optimizare a putut să facă Intel, din moment ce este aceeași arhitectură pe același proces de fabricație. Nici nu pot să vă spun în acest moment dacă procesorul i9 va include o componentă grafică, sau dacă este pur și simplu un i9 7900X ciuntit. Nu pot să vă spun nici ce va face Intel de acum înainte, din moment ce ar fi cam lungi denumirile de la 10 mii încolo.

Cert este că chipset-ul cel nou pe care aceste procesoare ar fi trebuit să ruleze nu va fi chiar atât de nou, ci un refresh al celui existent.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button