TECH

Nokia renunță la camera Ozo VR

Anul trecut Nokia a dezvăluit o colaborare cu Sony prin care încerca să producă propria cameră de 360 de grade, numită Ozo VR.

Acum doi ani era numită cea mai avansată cameră de realitate virtuală din lume, fiind echipată cu opt senzori cu o rezoluție individuală de 2K. Costa între 60 și 45 de mii de dolari, fiind gândită pentru o piață care aparent nu prea s-a extins pe cât de bine a sperat Nokia. Din moment ce consumarea conținutului VR este încă limitată la platforme mobile, PS4 și PC, nu prea erau multe entități dornice să investească atât de mulți bani. Poate peste câțiva ani, când VR va fi la îndemâna tuturor, așa cum este acum televizorul, o astfel de inițiativă va avea mai mult succes. Ca urmare, camera Ozo VR nu va mai fi dezvoltată sau produsă de acum înainte, o decizie ce vine cu ceva consecințe.

Compania a dezvăluit că această schimbare va duce la concedierea a 310 angajați, evident Nokia spera la un moment ca VR să fie modul prin care încă mai poate să își exercite direct influența pe piața tehnologică, din moment ce de telefoanele cu acest nume se ocupă în acest HMD.

[GSM Arena]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button