TelefoaneȘtiriTech&IT

Nokia lansează G42 5G, un telefon elegant și reparabil

Dacă ai scăpat vreodată un telefon din mână, probabil că ai fost nevoit să îl folosești ceva timp cu un ecran crăpat. Nokia G42 5G este proiectat cu opțiunea de reparare QuickFix, astfel încât să îți poți înlocui singur ecranul spart, portul de încărcare îndoit și bateria veche. Poți face toate aceste lucruri cu ajutorul unor instrucțiuni de reparare care îți arată pas cu pas procesul, și folosind piese de schimb la prețuri accesibile, toate dezvoltate în colaborare cu iFixit.

Inspirat de Culoarea anului 2023 – Digital Lavender, care este aleasă de experții în previziuni ale tendințelor globale de la WSGN, Nokia G42 5G se lansează în culoarea „So Purple” (lavender). Este primul smartphone Nokia cu opțiune de reparare self-service și conexiune 5G, astfel încât să poți face poze, să trimiți fișiere, să faci cumpărături online, streaming, totul în ritmul tău. În plus, spatele este fabricat în proporție de 65% din materiale reciclate și telefonul are un ambalaj mixt, certificat FSC®.

Camera de 50 MP funcționează pe baza unora dintre cei mai performanți algoritmi AI, pentru a capta fotografii clare, chiar și în condiții dificile. Modul Portret te pune „în cea mai bună lumină”, în timp ce modul de Noapte produce fotografii de calitate după lăsarea întunericului, care pot fi vizualizate pe ecranul HD+ de 6,56 inci. Și când înregistrezi un clip video, funcția audio OZO 3D îți va asigura un sunet pe măsura imaginii superioare.

La fel ca toate telefoanele produse de Nokia, G42 5G are la bază durabilitatea, așa că fost testat riguros pentru a rezista la loviturile de zi cu zi, având un ecran Gorilla Glass 3. De asemenea, telefonul rămâne actual, cu 3 ani de actualizări de securitate lunare și 2 ani de actualizări ale sistemului de operare.

Cu Android 13 ai mai mult control asupra informațiilor pe care aplicațiile le pot accesa, inclusiv anumite fotografii sau videoclipuri și istoricul din clipboard. Cu până la 3 ani de update-uri de securitate lunare5, nu mai ai de ce să îți faci griji că nu ești la zi cu protecția. Noul dispozitiv are certificare IP52, ceea ce înseamnă că rezistă jeturilor de apă înclinate pe verticală până la 15°.

Nokia G42 5G pe culorile „So Grey” (grey) și „So Purple” (lavender) va fi disponibil curând în România, în configurația cu spațiu de stocare de 128 GB și 6 GB de RAM, începând de la 1199 de lei. Mai multe detalii despre telefon găsești pe pagina oficială a produsului.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button