Tech&ITTECH

Nokia va face primii pași în lumea laptopurilor cu seria PureBook

Până acum, Nokia este numele care ne aduce aminte de telefoanele indestructibile pe care probabil le-ai putea folosi și ca să bați cuie prin pereții casei. Doar că asta e pe cale să se schimbe odată ce producătorul va lansa prima sa familie de laptopuri, pe numele de buletin PureBook. Bine, ce-i drept, ele for fi produse de un startup intitulat OFF Global, dar vor fi puse pe piață sub brandul Nokia.

Primul laptop din serie ar urma să fie Nokia PureBook Pro, echipat cu un procesor Intel 12th Gen Core i3 și care va fi pus la vânzare la un preț accesibil. Inițial, va fi vorba despre variante de 15.6 inci și de 17.3 inci, dar în funcție de succesul primelor laptopuri, Nokia va lansa și iterații mai micuțe. Iar aspectul lui PureBook Pro pare să împrumute estetica MacBook Pro-ului de 14 inci, cu marginile rotunjite și capacul flat, din aluminiu, care vine în culorile albastru, roșu, alb sau negru.

NOKIA-PureBook

Nokia are în plan ultraportabile budget-friendly

PureBook Pro-ul de 15 inci va avea o grosime de doar 1.8cm și o greutate de 1.7kg, iar cel de 17 inci ajunge la fix  2cm grosime, respectiv circa 2.5kg. Cât despre hardware, se va folosi un Intel Core i3-1220P combinat cu 8GB DDR4 RAM și un SSD M.2 de 512 GB. Display-ul va veni sub forma unui panou IPS la 1080p în vreme ce conectica este asigurată de două porturi USB-C, un USB 3.2, un cititor de carduri microSD și un jack audio de 3.5mm.

Lansarea este oarecum învăluită în mister. Tot ce se știe este că țările europene, alătur de Islanda, Maroc, Tunisia, Thailanda și Canada vor primi Nokia PureBook-urile mai devreme. Prețul pentru modelul de 15 inci va fi de 700 de euro și cel de 17 inci va sosi la un preț de 800 de euro.

NOKIA-PureBook

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button