PCȘtiri ITTECH

Noile modele de IdeaPad de la Lenovo! Hands-On de la MWC2019

Lenovo a prezentat la MWC 2019 nu doar noua serie Thinkpad, dar și noile laptop-uri din seria IdeaPad pe care echipa Zon@IT a avut ocazia să le butoneze puțin în Barcelona.

Cele două modele pe care am avut ocazia să le testăm puțin la eveniment au fost IdeaPad S340 și IdeaPad S540. Acestea dispozitive sunt gândite mai mult pentru cei care vor să aibă un sistem compact, ușor, dar care ramane capabil de ceva muncă serioasă, desi nu tocmai la același nivel ca un Thinkpad, ce se află în propria sa categorie. În schimb, un IdeaPad este gandit pentru studenți, tineri profesioniști sau oricine preferă ca laptop-ul lor să aibă un numpad, fiindcă aceste modelele 15 inch au asa ceva. Laptop-urile sunt subțiri, vin într-o varietate de culori și au un trackpad măricel.

Nu veți găsi ecrane 4K aici sau baterii care să asigure autonomia pentru mai mult de 12 ore, însă aveți parte de ceva destul de plăcut: opțiunea de-a alege intre „motorizarea” Intel si cea AMD. Noile modele vin fie cu un i7 din seria a opta, fie cu un Ryzen 7 3700U nou nouț. În cazul în care vă întrebați, nu, nu este un Ryzen 3000 pe 7 nanometri, ci unul pe 12 nanometri, dar își face treaba, cu tot cu grafica integrată RX Vega 10. Cei care vor grafică Nvidia pot beneficia de un GeForce MX250 sau un GTX 1050 la îndemână, desigur, pentru varianta cu CPU Intel. Mai merită pomenit aici că cea mai ieftină variantă cu procesor AMD va fi cu mult mai ieftină față de cea Intel.

Feeling-ul acestor dispozitive este unul placut, sunt frumos si elegant desenate si construite robust. Ne-au placut marginile destul de inguste ale ecranelor, ceea ce se traduce printr-o suprafata vizibila mai mare, dar si functionarea fluida, fara „hopuri”. Sunt usoare, portabile si bine dotate pe parte de conectivitate.

Seria Lenovo IdeaPad de anul acesta isi face treaba cu brio în aplicații de zi cu zi și pentru muncă ușoară, atât timp cât ceea ce faceți se încadrează în cei 12GB de RAM pe care aceste modele le pot avea.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button