PCRSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECH

Noi modele din seria Thinkpad de la Lenovo, hands-on la MWC 2019!

De câteva decenii, seria de laptop-uri Thinkpad a fost preferata celor care doresc un sistem portabil solid, numai bun de muncă. Iar noua serie de la Lenovo țintește să continue această tradiție.

La MWC 2019, echipa de la Zona@IT a avut ocazia să arunce o privire asupra noilor modele de Thinkpad, si până în acest moment par a fi destul de promițătoare. Seria nouă are nu mai puțin de cinci modele diferite, care la rândul lor au diverse configurații posibile.

În ceea ce privește hardware-ul, noile laptop-uri se folosesc de procesoarele Intel din a 8-a generație, ceva ce poate că nu va sparge gura târgului din cauza întârzierii procesului de 10 nanometri, dar tot este surprinzător cât de mult a putut compania să stoarcă din tehnologia existentă. În ceea ce privește memoria, T490 poate avea până la 48GB de RAM, ce ar trebui să fie suficient pentru muncă serioasă, în special pentru că acel model vine și cu o placă video dedicată, sub forma unui GeForce MX250. Poate că nu este cel mai puternic model, dar câteva nuclee CUDA ajută destul de mult la editare video, așa că veți avea cu ce umple acel RAM.

Pe partea de design, noile modele de Thinkpad din seria T tind destul de mult către forma tradițională, fără prea multe riscuri. Fără numpad, cu un trackpad de dimensiuni modeste ce reușește să își facă treaba, dar și cu acel mic buton roșu din mijlocul tastaturii, folosit pentru manevrarea mouse-ului.

Generația nouă de sistem Thinkpad iese în evidență prin caracteristici precum un ecrane ce pot atinge chiar și 400 nits de luminozitate, cu certificare Dolby Vision pentru redarea imaginilor HDR, în cazul celor din seria T. Cei care nu au nevoie tocmai de atât de multă lumină, dar vor ceva mai multă intimitate, pot opta pentru exact opusul. Prin apăsarea unui singur buton, laptop-urile echipate cu un ecran PrivacyGuard pot reduce drastic luminozitatea, în așa fel încât orice imagine ar fi afișată va fi vizibilă dintr-un unghi foarte limitat. Nu mai poate să tragă nimeni cu ochiul la ce faci, ceva ce pentru un laptop de muncă chiar este util.

Partea buna este ca aceste laptopuri sunt ceea ce ne asteptam sa fie. Seria Thinkpad este pentru munca. Laptopuri robuste, fara chestii fancy si inutile, sobre si eficiente. Conectica este suficient de bogata si utila, si in putinul timp pe care l-am avut la dispozitie sa le incercam ni s-au parut rapide si solide.

Mai avem de așteptat vreo două luni până când vom avea ocazia să testăm temeinic aceste modele noi. Dar din ce am apucat să vedem la MWC 2019, Thinkpad continuă să se mențină cam la același nivel ca în anii anteriori.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button