Tech&ITPCTECH

Noctua a lansat un accesoriu care te ajută să aplici pasta pe Ryzen 7000

Dacă este ceva cu care procesoarele AMD Ryzen 7000 au ieșit în evidență încă de la prima apariție în public, cu siguranță vorbim despre forma acestora. Ori mai de grabă, despre forma IHS-ului (Integrated Heat Spreader) care la prima vedere face aplicarea pastei termoconductoare o misiune destul de dificilă. Și în practică este fix cum te-ai aștepta. Dacă scapi prea multă pastă, presiunea exercitată de aplicarea unui cooler o va face să se scurgă în găurile de pe marginea procesorului. Și chiar dacă nu poate face mare lucru, pasta va fi mai apoi foarte greu de curățat.

Noctua a venit însă cu o soluție pentru această problemă, astfel producătorul austriac ne-a prezentat scutul NA-TPG1. Adică o bucată de plastic tăiată fix pe forma și dimensiunea unui procesor AMD Ryzen 7000 care se pune deasupra acestuia înainte de aplicarea pastei. Fiind tăiat cu foarte mare precizie, odată montat peste procesor acest scut nu lasă pasta să se scurgă prin spațiile libere, astfel rămâne pe plasticul în sine.

În pachetul produsului cei de la Noctua au inclus și zece șervețele dezinfectante NA-CW1. Acestea te vor ajuta să cureți foarte ușor atât procesorul, cât și protecția de plastic montată peste acesta. Noctua NA-TPG1 poate fi cumpărat alături de cele zece șervețele la prețul de 7.90€, la pachet cu pasta NT-H1 AM5 Edition de 3.5g la prețul de 9.90€ sau alături de pasta termoconductoare Noctua NT-H2 AM5 Edition de 3.5g la prețul de 13.90€. Toate cele trei pachete vor fi disponibile începând cu luna decembrie a acestui an și cred că la prețul acesta va fi bătaie destul de mare pentru ele, mai ales printre early adopters.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button