GamingPC&Consoles

Cum ar fi arătat Portal dacă ar fi fost creat în Unreal Engine 5?

Fanii știu ce este mai bine pentru un joc, iar de această dată vreau să vedem împreună cum ar fi arătat Portal dacă ar fi fost creat în Unreal Engine 5. Asta este posibil cu ajutorul unui fan care a recreat primul nivel al jocului în motorul grafic de la Epic Games și rezultatul este excelent. Mai interesant este faptul că această demonstrație a apărut cam în același timp cu remake-ul în Unreal Engine 4 al NFS Underground 2, creat tot de un fan.

Pentru cei care au trăit sub un bolovan, Portal este deja un clasic al industriei de gaming și a fascinat jucătorii prin puzzle-urile sale foarte istețe și umorul negru. Fiind creat de Valve, a primit și o continuare, însă ca și în cazul lui Half-Life și Left 4 Dead, o iterație cu cifra trei în coadă, încă se lasă așteptată. Și chiar dacă cei de la Valve nu vor lansa o continuare curând (sau vreodată), un fan al jocului pe nume Alfred Beddow ne hrănește imaginația.

Beddow a recreat nivelul Test Chamber 00 din primul joc Portal în Unreal Engine 5. Fiecare element a fost refăcut și pentru această demonstrație au fost folosite texturi la rezoluție 8K. În plus, iluminarea super realistă și reflexiile mult mai clare mă fac să visez cu ochii deschiși la cât de superb ar arăta acest remake dacă ar deveni realitate. Ori mai de grabă, cum ar arăta următorul joc din serie dacă Valve ar învăța să numere până la trei.

Din nefericire rămânem doar cu uitatul, întrucât demonstrația lui Beddow este un proiect pentru facultate și nimic mai mult. Dar speranța moare ultima, pe măsură ce unul dintre creatorii seriei Portal a vorbit recent despre cum ar trebui să înceapă lucrul la al treilea joc dacă Valve chiar vrea să-l mai lanseze vreodată. Iar după ce Gabe Newell a dezvăluit într-un interviu că mai multe jocuri „interesante” care se află în dezvoltare, nu putem decât să așteptăm și să sperăm.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button