PC&Consoles

Nintendo va crește producția consolei Super NES Classic

Primele precomenzi pentru Super NES Classic s-au epuizat instant, iar teama unui stoc limitat au dus la o creștere a prețului pe site-uri precum eBay. Deși Nintendo a trecut printr-o experiență similară cu NES Classic Edition, acum s-ar putea ca istoria să se repete.

Reggie Fils-Aimé, președintele Nintendo din America a încercat totuși să reducă grijile în această privință în interviul acordat pentru Financial Times, în care confirma că producția pentru Super NES Classic a crescut dramatic pentru a putea satisface cererea pieței.

Nu reiese clar din declarația sa ce anume înseamnă „creștere dramatică”. Fils-Aimé ar putea compara volumul producției lui Super NES Classic cu cel al lui NES Classic. Compania a promis deja în trecut că vor „produce considerabil mai multe unități de Super NES Classic Edition decât cele de NES Classic Edition„. Chiar și așa, o „creștere dramatică” a producției de peste 2.3 milioane unități ar fi o veste bună pentru cei care speră să pună mâna pe una dintre aceste console.
Dar dacă ar fi așa, atunci de ce precomenzile disponibile inițial au fost atât de puține? În acest caz Fils-Aimé dă vina pe retaileri, acestea fiind probleme asupra cărora Nintendo nu are niciun control.

V-aș sfătui cu tărie să nu supralicitați pentru SNES Classic pe niciunul dintre site-urile de licitații. Nu ar trebui să plătiți mai mult de 79,99 dolari.

Fils-Aimé a reafirmat cu această ocazie că cererea pentru NES Classic Edition a depășit cu mult așteptările companiei, care aveau la bază performanțele altor sisteme similare de buget redus ale altor producători. În ceea ce privește Super NES Classic, a fost stabilit prețul de 80 dolari „astfel încât acesta să nu depășească oferta gamei actuale de produse Nintendo, cum ar fi consola portabilă 3DS„.

Nintendo a promis anterior că o cantitate semnificativă de unități suplimentare va fi livrată magazinelor pentru ziua lansării și pe parcursul următoarelor luni din anul calendaristic. Deși este evident că se confruntă cu o cerere foarte mare pentru acest produs, Nintendo nu a dat niciun semn că va continua să producă mini-consola după sfârșitul anului. NES Classic Edition n-a avut nici el o durată foarte mare de viață, fiind scos din producție la doar șase luni de la apariție, deși a existat în continuare cerere. Însă Nintendo doar ce a confirmat că NES Classic va reveni în magazine începând cu vara anului următor, așa că poate mai există speranțe și pentru Super NES Classic.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button