PC&ConsolesGamingRSS PaginaDeMedia

Nintendo Switch OLED va încorpora chipset-ul NVIDIA cu suport DLSS

Dacă tot ne bucurăm de upgrade next-gen pentru Xbox și PlayStation, hai să primim cu brațele deschise și o variantă îmbunătățită a micului Nintendo Switch. Varianta cea nouă despre care s-a mai discutat pe la noi se laudă cu un ecran OLED produs de Samsung cu diagonală de 7”, rezoluție 720p și cu output la rezoluție 4K. Chiar dacă rezoluția mică pare puțin cam dezamăgitoare, cea mai importantă schimbare adusă de noua versiune de Nintendo Switch este abilitatea de output la rezoluție 4K. Asta va duce la o schimbare enormă de rezoluție între modurile docked și handheld.

Mai nou, Bloomberg indică faptul că noul model Nintendo Switch OLED va integra SoC-ul celor de la NVIDIA, cu suport pentru funcția DLSS, adică o soluție atât pentru output-ul 4K pe televizoare, cât și pentru creșterea performanței CPU și GPU. DLSS-ul a luat naștere odată cu seria GTX 2000, bazată pe arhitectura Turing. De-a lungul timpului, au existat diferite „iterații” ale DLSS-ului care s-au folosit de nucleele tensor ale plăcilor video pentru optimizarea randării în timp real, iar rezultatul este că randezi jocul pe o rezoluție nativă nițel mai joasă, obținând o rezoluție mult mai mare la output fără să tai din performanță.

Cred că pe ideea aceasta va merge și noul Nintendo Switch OLED. Varianta actuală se cam chinuie să-și atingă până și rezoluția sa nativă, darămite să scoată 1080p pe un televizor. Modelul ar putea necesita un chip NVIDIA cu un design nou, în condițiile în care actualul Switch integrează un Tegra X1, dezvăluit în 2015, cu puțin timp înainte ca NVIDIA să renunțe la producția de SoC-uri mobile de uz general. Succesul lui Nintendo Switch constă în portabilitatea acestuia și în librăria de jocuri exclusive, iar odată cu un upgrade semnificativ al graficii și al rezoluției, nu doar japonezii vor avea de câștigat, ci și NVIDIA, cu aportul său adus fabricării chip-ului pentru noua versiune a consolei.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button