PC&ConsolesGamingRSS PaginaDeMedia

Criza de chip-uri va afecta inevitabil producția de console Nintendo Switch

Cu chiu, cu vai, pandemia parcă-parcă a oferit câteva avantaje companiilor. De pildă, statul constant în casă și titlurile exclusive au contribuit la vânzări bunicele de Nintendo Switch, adică 28.8 de milioane de unități. Cu toate acestea, nici Nintendo nu este ferit de criza de chip-uri care a luat cu asalt întreaga lume. Dacă aceste numere au fost bine-venite pentru companie, sfârșitul noului an fiscal nu va aduce roade serioase.

Compania estimează că, până la final de martie 2022, vânzările de Nintendo Switch (da, inclusiv ăla Pro) vor fi scăzut cu 12%. ajungând să prezică un total de 25.5 de milioane de unități vândute. Pe partea de software, vânzările de jocuri și de programe aferente vor scădea cu 18%, adică 190 de milioane de exemplare. Sună a numere dolofane, dar pentru companie este mai mult o pierdere.

Nintendo Switch nu se poate feri la nesfârșit

Nintendo spune că această criză a chip-urilor se extinde inclusiv în rândurile sale, ceea ce va îngreuna asigurarea componentelor necesare, în vreme ce cerințele pieței pentru semiconductoare devin din ce în ce mai accentuate. La fel cum Sony efectuează cu înfrigurare calcule ca să vadă cât de mult se vor înrăutăți lucrurile, și Nintendo înoată în numere estimate. Pe durata anului fiscal 2021-2022, profitul net acumulat de către Nintendo Switch, consola în sine, alături de jocurile aferente va scădea cu 29%, adică un rezultat de 3.1 miliarde de dolari, o sumă ceva mai mică față de estimările analiștilor de pe piață.

Toate acestea se încearcă a fi ținute în frâu prin diferite metode. Dacă Nintendo Switch va intra în bucluc, dezvoltatorii încearcă să profite de toate IP-urile sale. Asta înseamnă că japonezii vor pune accentul pe recentul parc Super Nintendo World din Osaka, alături de un film animat cu Mario prezentat investitorilor. De altfel, Mario este una din cele mai populare francize de jocuri din istorie și IP-ul de căpătâi pentru Nintendo. Alături de aceasta, jocurile pentru telefoane au contribuit la o creștere a profitului cu 11.3% în ultimul an fiscal, ca parte a unei creșteri totale de 86%, adică 4.39 miliarde de dolari.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button