GamingPC&ConsolesTech&IT

Nintendo cere 12 milioane de dolari de la site-urile de ROM-uri

Nintendo a inițiat în urmă cu patru luni o nouă ofensă împotriva celor care le piratează jocurile, chiar dacă acele jocuri se întâmplă să fie vechi de 30 de ani.

Compania a pus în mișcare atunci procedura pentru a da în judecată proprietare site-urilor LoveROMS și LoveRetro, cerând sume de bani care păreau oarecum ridicole la acea vreme. Acum procesul a ajuns la final, proprietarii site-urilor respective recunoscându-și vina și trebuind să plătească suma de 12.23 milioane de dolari către Nintendo.

Din moment ce proprietarii nu sunt tocmai o companie mare sau o rețea de piraterie complexă, ci un cuplu, Jacob și Cristian Mathias, nu este clar dacă Nintendo va insista ca suma respectivă să fie plătită în totalitate. Cert este că acest caz este folosit pentru a da un exemplu concret celorlalți pirați că nu mai au scăpare.

Site-urile respective acum afișează mesajul de mai jos, prin care este recunoscută ilegalitatea acțiunii de-a găzdui jocurile acelea vechi, daunele pe care le-ar fi putut provoca proprietarilor drepturilor intelectuale, precum și că singurul loc de unde puteți lua de pe internet variantele autentice ale jocurilor este magazinul oficial Nintendo.

apology nintendo

Pentru mult timp compania nu a încercat să elimine pirateria jocurilor vechi cu atât de multă ferocitate, dar pânăa cum Nintendo nu vindea lucruri precum NES și SNES Mini.

[Eurogamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button