GamingPC&ConsolesTech&IT

Nintendo a pus gând rău site-urilor cu emulatoare

Sper că nu aveați de gând să vă apucați să piratați jocuri Nintendo vechi de 20-30 de ani, pentru că din acest moment compania nu se mai joacă.

Într-un efort de a se asigura că nu mai sunt entități pe internet care profită de pe urma jocurilor și proprietăților sale, compania a dat în judecată operatorii site-urilor LoveROMS.com și LoveRetro.co, care permiteau atât descărcarea de jocuri Nintendo vechi, precum și jucatul lor direct din browser.

Ramura din SUA a companiei cere în plângerea sa de la tribunal suma de 150 de mii de dolari pentru fiecare lucrare pentru care au copyright, și câte 2 milioane de dolari pentru fiecare marcă înregistrată Nintendo care a fost folosită de aceste site-uri fără permisiunea lor. Suma totală este undeva între CÂT?! și probabil mai mult de cât a fost amendat Google recent în Europa.

Nintendo a ținut să menționeze în plângerea sa că îi consideră pe operatorii site-urilor oameni cu pricepere și cunoștințe clare despre ce făceau, posibil pentru a îi diferenția de cei care ocazional din necunoștință ar fi piratat sau permis piratarea unui joc Nintendo, fără să genereze vreun venit din asta. Compania cere ca toate datele financiare ale site-urilor, de la venitul generat din reclame la donații și până la criptonomonedele pe care le dețin să fie făcute publice.

Dacă acțiunea luată de Nintendo vi se pare exagerată, nu v-ați înșela. Este echivalentul încercării de-a strivi un țânțar cu bombă nucleară. Cele două site-uri au fost închise, dar acesta era destul de evident numai o mică parte din obiectiv. Partea importantă era ca lumea să înțeleagă că acum Nintendo are puterea de a distruge orice îi stă în cale. Foarte puține site-uri vor mai avea curajul să ofere ROM-uri de NES, SNES și tot așa când se pot trezi dați în judecată pentru sume imposibile.

Și, desigur, compania mai trebuie să genereze cumva bani de când o anumită emisiune de știri înlocuiseră materialele legate de jocuri Nintendo cu desene făcute în Paint.

[Ars Technica]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button