FilmeRSS PaginaDeMedia

Netflix va lansa un serial bazat pe istoria Spotify

Odată ce multe start-up-uri devin un adevărat succes peste noapte, este lesne de înțeles că lumea entertainment-ului trebuie să ofere pe piață și producții bazate pe astfel de povestioare. Indiferent dacă sunt fictive sau nu, genul acesta de filme și de seriale prinde bine la public.

Producții precum The Social Network, WeWork, Succession, chiar și serialul despre Uber, încearcă să relateze fie istoria unei companii reale, ale cărei produse au luat cu asalt lumea, fie construiesc un fir narativ fictiv dar care ne oferă o privire de ansamblu asupra acestui fenomen.

Era de așteptat ca Netflix să nu se dedice doar continuării Vikings, preferând să se alăture în același timp și grupului menționat mai sus. Gigantul va lansa un serial original despre Spotify. Producția va urmări povestea co-fondatorilor companiei, Daniel Ek și Martin Lorentzon. Gigantul streaming spune că serialul va oferi un fir narativ fictiv, probabil pentru a juca la sigur, în cazul în care serialul va fi supus eșecului din cauza „acurateții” sale.

Netflix va lansa serialul despre Spotify în 2022

Serialul este inspirat de cartea Spotify Untold, scrisă de Sven Carlsson și Jonas Leijonhufvud. Acesta va detalia într-un ritm ușor de urmărit (a se citi binge) istoria companiei de la începuturile mărunte până la statutul de gigant al streaming-ului. Vom putea urmări desfășurarea conflictului celebru dintre Spotify și Apple, rivalul său principal, la fel cum ni se va dezvălui un moment din viața lui Daniel Ek atunci când acesta a fost amenințat la telefon de către Steve Jobs.

Distribuția acoperă mai multe figuri importante din istoria Spotify:

  • Edvin Endre în rolul lui Daniel Ek;
  • Ulf Stenberg în rolul lui Per Sundin, fostul managing director al Universal Music Sweden;
  • Gizem Erdogan în rolul Petrei Hansson, care a colaborat la crearea modelului freemium al Spotify;
  • Joel Lützow, în rolul fostului CTO Spotify Andreas Ehn;
  • Christian Hillborg, în rolul lui Martin Lorentzon

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button