ȘtiriTech&IT

Netflix retrage cea mai ieftină opțiune de abonament fără reclame

Fără grijă că va lăsa foarte mulți utilizatori nemulțumiți, Netflix a retras în unele țări cea mai ieftină opțiune de abonament fără reclame, forțând abonații să aleagă alte variante de abonament mai scumpe pentru a nu pierde accesul după data de 13 iulie.

Abonamentul Basic (Minim, pentru utilizatorii din România), este retras deja pentru utilizatorii din Canada și Marea Britanie, așteptările fiind ca Netflix să extindă măsura și la utilizatorii din Statele Unite. Drept consecință, opțiunile rămase sunt abonamentul sponsorizat prin reclame și abonamentul Standard, mai scump.

Abonamentul Netflix parțial finanțat prin reclame vine cu multe limitări, special gândite pentru a face atractive abonamentele mai scumpe. Iar pentru ca noua strategie de marketing să fie și mai profitabilă, Netflix a făcut cea mai ieftină opțiune de abonament fără reclame aproape imposibil de găsit în regiunile unde opțiunea încă e disponibilă. Astfel, opțiunile între care Netflix ar vrea să alegi (Standard și Premium) apar la vedere și sunt evidențiate cu roșu, ca și cum ar fi singurele alegeri posibile. Doar utilizatorii bine informați, care caută opțiunea ”Want more options” arătată în josul paginii, găsind și lista extinsă cu opțiuni de abonare.

Dar pentru utilizatorii din România nu este cazul, Netflix încă oferind varianta abonamentului Minim (4.99 euro). Rămâne de văzut dacă aceasta va fi înlocuită cu opțiunea bazată pe reclame, sau retrasă pur și simplu

Netflix abonament

Abonamentul de bază Netflix (minim) permite streaming numai pe un singur dispozitiv la rezoluție 720p. Ceva mai scump, abonamentul Standard funcționează cu două dispozitive simultan la rezoluție 1080p, în timp ce abonamentul Premium permite până la patru dispozitive simultan la rezoluție 4K.

Recent am aflat că Netflix ar putea lansa și un abonament complet gratuit sponsorizat integral prin afișarea de (mai multe) reclame.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button