PC&Consoles

NCGP răspunde criticilor din presă

Săptămâna trecută, am anunțat formarea unei noi organizații numită NCGP. Aceasta părea să fi apărut din nicăieri și și-a descris țelurile și motivele de existență într-un scurt comunicat de presă. După câteva zile de tăcere, actualizarea site-ului său web și a unor comunicate de presă de calitate îndoielnică, NCGP a făcut în cele din urmă câteva declarații publice noi.

După anunțul său, două publicații – Forbes și VentureBeat – au făcut câteva cercetări despre directorul NCGP, Kenneth Tran. Ceea ce au descoperit nu a inspirat deloc încrederea. Într-un interviu acordat lui VentureBeat, Tran, în vârstă de 27 de ani, a făcut o serie de revendicări, printre care poziția de lider al districtului 68 din Republican Liberty Caucus (VentureBeat a declarat că nu există districtul 68), poziția de lider în comitetul director al IGDA (care a confirmat calitatea de membru al lui Tran, dar nu și poziția sa) și legături politice puternice (despre care Tran a spus că include un unchiu sau un văr care este guvernator în Vietnam, altul care era general în războiul din Vietnam și un altul care este un multimilionar).

VentureBeat a săpat și mai departe pentru a dezvălui istoria de marketing și PR a lui Tran referitoare la un joc indie numit Brutal Nature, al cărui fondator și unic dezvoltator a susținut că acesta a mințit și a fost implicat în tactici de tip black hat (creșterea popularității cu prețul reputației). Forbes a căutat alți membri ai comitetului director al CNGP și a constatat că au inclus o persoană de 17 ani și un traducător. Constatările publicațiilor le-au determinat să se îndoiască serios de legitimitatea organizației.

Ca răspuns la articolul scris de Forbes, NCGP a lansat această declarație publică. În aceasta, NCGP contrazice argumentele Forbes, sprijinindu-se de poziția sa oficială de a fi o organizație opacă cu membri anonimi care pot menține asociații și poziții politice nedivulgate. Există dovezi suplimentare despre acest lucru într-un AMA pe Reddit cu Tran, care a fost găzduit ca replică directă la articolul celor de la VentureBeat.

Ca răspuns la întrebarea unei persoane de pe Reddit, care a întrebat de ce nimeni din comitetul director al CNGP nu a luat o atitudine publică, Tran a scris:

Din cauza muncii pe care o facem, toată lumea, inclusiv eu, vrea să fie un membru anonim în cea mai mare parte. Trebuie să înțelegeți că acești oameni lucrează în industrie și pot uneori să pledeze pentru consumator și nu pentru angajator. Sau spun că susțin contrariul, iar acum consumatorii îi consideră drept anti-consumatori.

Avem un sistem foarte complex pentru a ne păstra anonimatul.

Membrii NCGP, ca mine, nu vorbesc pentru organizație și nu simt nevoia de a face acest lucru.

În concluzie, lucrurile sunt în continuare pe cât se poate de dubioase cu această organizație.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button