PC&Consoles

S-a format NCGP – o organizație pentru a reglementa industria jocurilor

O organizație nouă care se auto intitulează Comitetul Național pentru Politica Jocurilor (National Committee for Games Policy – NCGP) a anunțat formarea sa ca „prima organizație de facto auto-reglementată a industriei jocurilor„.

Ce exact înseamnă asta, este destul de greu de ghicit! NCGP s-a format în urma recentelor controverse legate de microtranzacții. Organizația își propune să ofere industriei o opinie avizată și o expertiză în ceea ce privește factorii de decizie executivi în chestiuni legate de reglementarea industriei de jocuri. Se descrie ca fiind apolitică, dar se străduiește să „coreleze informațiile furnizate de public și de profesioniștii din industria de jocuri într-o poziție politică unificată„. Acest lucru se va realiza prin utilizarea unei „coaliții de experți și formatori de opinie de nivel înalt din industrie„.

NCGP este alcătuită din două divizii. ITK (nu știm încă ce înseamnă acest lucru) este descris ca un „think-tank finanțat de mediul privat” care se ocupă de relațiile politice și de elaborare a politicilor NCGP. Cea de-a doua divizie, SRO (nici asta nu știm ce înseamnă), este descrisă ca un supraveghetor al consumatorului cu responsabilități, inclusiv protecția denunțătorilor și investigarea reclamațiilor consumatorilor.

Nu știm nimic despre NCGP dincolo de ceea ce s-a afirmat în comunicatul său de presă de pe site-ul său. Acesta arată surprinzător de neprofesionist pentru o organizație cu niște țeluri atât de nobile, încât ar putea fi la fel de bine să fie făcut de niște amatori. NCGP a declarat că membrii săi pot rămâne sub anonimat, și poți deveni membru doar dacă ești invitat de ei. Dintre cei opt membri dezvăluiți în prezent, niciunul nu este asociat unei poziții de nivel înalt în cadrul vreunui dezvoltator sau distribuitor al jocurilor cu o valoare mare de producție. Mai degrabă, aceștia sunt asociați cu o varietate de jocuri gratuite online și alte jocuri indie.

Având în vedere cât de puține lucruri știm despre această organizație, nu putem decât să fim sceptici în privința obiectivelor neclare pe termen lung ale NCGP, dar cel puțin au anunțat un curs imediat de acționare – comunicarea rapoartelor trimestriale privind reclamațiile și investigațiile consumatorilor.

Rămâne de văzut cât de mult ajutor va aduce această organizație industriei jocurilor.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button